Taco’s

Met bonen en gehakt

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 24 – 28 november

Biologische Ingrediënten
6 st biologische Tacoschelpen
200 g biologische Rundergehakt
2 st biologische Romatomaten
1 st biologische Rode ui
Biologische Verse koriander naar smaak
200 g biologische Kidneybonen
200 g biologische Mais
75 ml biologische Yoghurt

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
Paprikapoeder naar smaak
Zout en peper naar smaak
Olijfolie extra vierge naar smaak

Allergenen
Bevat rundvlees, koriander, peulvruchten, mais en melk (lactose).

Vandaag eten we taco’s met gehakt, bonen, tomatensalsa en wat yoghurt. Taco’s komen oorspronkelijk uit Latijns-Amerika. Daar wordt het gezien als een snelle, maar voedzame maaltijd. Je kunt de knapperige tortilla’s vullen met wat je wilt.

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C voor de tacoschelpen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de tacoschelpen op de plaat. Verwarm de tacoschelpen 5 minuten.
2. Verhit bakolie in een koekenpan en rul het gehakt. Voeg paprikapoeder, zout en peper toe naar smaak.
3. Was en snijd de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Pel en snijd de ui fijn. Meng de tomaatblokjes en ui door elkaar tot een salsa. Schenk de olijfolie extra vierge erbij en breng op smaak met zout en peper. Was en hak de koriander fijn.
4. Giet het water van de kidneybonen en mais af en verwarm alles in een pan.
5. Vul de tacoschelpen met het gehakt, bonen mais mengsel en wat salsa. Garneer met de yoghurt en fijngehakte koriander. Serveer de overgebleven ingrediënten ernaast.

Tip
De taco’s zijn ook erg lekker met wat blokjes avocado. Je kunt er ook voor kiezen om de fijngehakte koriander toe te voegen aan de tomatensalsa.

Voedingswaarde
750 kcal/ 58 g koolhydraten/ 37 g vet/ 35 g eiwit/ 13 g vezels

  Laden...