Flammkuchen met rauwe ham courgette en mozzarella
4,3
703 kcal
290 g groente
We beleggen onze flammkuchen vandaag vlak voor het serveren met een overheerlijke rauwe ham. Dit vlees van Nederlandse herkomst wordt gemaakt van pure ingrediënten en zonder hulpstoffen, bereid volgens het oeroude vak. Het hele zout- en rijpproces van deze rauwe ham duurt een jaar. En dat proef je in geur, smaak én bite!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Flammkuchendeeg Herkomst: Flammkuchen.nl
- 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
- 200 g Trostomaten Herkomst: Organic Brothers
- 70 g Tomatenpuree Herkomst: La bio idea
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 100 g Mozzarella Herkomst: Zuger
- 50 g Rauwe ham Herkomst: st hendrick
- 1 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het flammkuchendeeg 3 minuten onderin de hete oven. Haal uit de oven en leg opzij.
- Was de courgette en snijd in kleine blokjes. Verhit olie in een bakpan en roerbak de courgette blokjes goudbruin. Schep uit de pan en leg opzij. Was de tomaat en snijd klein. Gebruik dezelfde pan van de courgette om de tomatenpuree met 3/4 van de tomatenstukjes te bakken op een middelhoog vuur.
- Pel de ui en snijd in dunne ringen. Laat de mozzarella uitlekken en scheur klein.
- Besmeer het voorgebakken flammkuchendeeg met de tomatensaus. Beleg losjes met de courgette, overgebleven tomaat, ui en mozzarella. Bak nog 10-15 minuten bovenin de hete oven.
- Scheur de rauwe ham in lange repen en verdeel vlak voor het serveren op de flammkuchen (de ham hoef je niet te verwarmen).
TIP
Je kunt deze flammkuchen ook presenteren in kleine stukjes op een borrelplankje. 4,3
Meet hoe goed je eet
True price -28%
Groente + 130%
Vitaliteit + 37%
CO2 eq -27%
Water -53%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Eiwitrijk, Lekker snel, Specials, Seizoen, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie703 kcal
Koolhydraten94 g
Suiker17 g
Vet21 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit31 g
Vezels9 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Varken
Tarwe
Gluten
Melk
Lactose


