Rode kool-wortelstamppot

Met bosui en een runderbraadworst

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 5-8 december

Biologische ingrediënten
600 g biologische Aardappels, kruimig
0,5 st biologische Appel
200 g biologische Wortels
25 g biologische Rozijnen 
1 tl biologische Komijnpoeder
200 g biologische Rode kool, gesneden
200 g biologische Runderbraadworst (GV)
0,5 bosje biologische Bosui

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
2 el (Appel)azijn
Mosterd naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat rundvlees en mosterd.

Vandaag op het menu: een vrolijk gekleurde stamppot met rode kool, appel en wortel. Rode kool wordt beschouwd als een echte wintergroente, hoewel dat eigenlijk helemaal niet zo is. De teelt loopt namelijk het gehele jaar door. In deze stamppot roerbakken we de groenten. Zo behoud je lekker veel smaak, vitamines en een knapperige ‘bite’. Perfect voor je dagelijkse portie gezondheid!

Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook voor de aardappels. Schil de aardappels. Snijd klein en kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
2. Was de appel en snijd klein. Schil en rasp de wortels op een grove stand. Laat de rozijnen tenminste 10 minuten wellen in lauw water en giet daarna het water af.
3. Verhit bakolie een (wok)pan en roerbak de wortels met de komijnpoeder 1-2 minuten. Schep uit de pan en zet afgedekt opzij. Roerbak in dezelfde pan de appel met de rode kool gedurende 2 minuten op een hoog vuur. Doe de azijn erbij, temper het vuur en bak afgedekt nog 5 minuten tot de rode kool beetgaar is.
4. Verwarm intussen bakolie in een koekenpan en bak de runderbraadworst op een laag vuur gaar in 8-10 minuten.
5. Stamp de aardappels met wat kookvocht en een beetje mosterd tot een smeuïge puree. Schep de groenten en rozijnen erdoor. Proef en breng op smaak met zout en peper.
6. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes. Serveer de stamppot met de runderbraadworst ernaast en garneer met bosuitjes.

Tip
Je kunt de appels ook in mooie plakken snijden, deze bruin bakken in een koekenpan en serveren bovenop de stamppot.

Voedingswaarden
734 kcal/ 80 g koolhydraten/ 30 g vet/ 28 g eiwit/ 13 g vezels

  Laden...