Rode kool ovenschotel

met rundergehakt

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 10 – 14 november

Biologische Ingrediënten
500 g biologische Aardappels, kruimig
200 g biologische Rode kool, gesneden
1 pot biologische Rode kool, pot
200 g biologisch Rundergehakt

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
2 el Olijfolie extra vierge
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat rundvlees.

De Hollandse en Vlaamse keuken staan bekend om hun aardappels, groente en vlees. Met deze eenvoudige basis zijn veel van ons opgegroeid. Toch kun je hiermee volop variëren. Het gerecht van vandaag is een andere kijk op de klassieker. De aardappels blijven kruimelig-krokant in deze rode kool ovenschotel.

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng water aan de kook voor de aardappels.
2. Was de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar en giet het water af (vang het kookvocht op). Stamp de aardappels grof en kruimelig met een beetje kookvocht en breng op smaak met zout en peper.
3. Verhit intussen bakolie in een wok of koekenpan en roerbak de verse, gesneden rode kool gedurende 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg dan een klein scheutje water toe en laat met een deksel op de pan 5-10 minuten zachtjes smoren. Schep de rode kool uit pot erbij en roer goed door elkaar.
4. Verhit intussen een droge koekenpan en bak het rundergehakt rul. Breng op smaak met zout en peper.
5. Bouw de ovenschotel op in laagjes. Begin met een laagje rode kool, dan het rundergehakt en als laatst de aardappels. Druppel flink wat olijfolie extra vierge erover en breng op smaak met zout en peper. Bak de ovenschotel 10 minuten in de oven. Je kunt de laatste 2 minuten de grillstand aan zetten voor een goudbruine, krokante korst.

Tip
Wil je de oven niet gebruiken? Maak dan een gladde aardappelpuree met wat melk en roomboter en serveer het rode kool-gehaktmengsel ernaast. Ook erg lekker met appel.

Voedingswaarde
744 kcal/ 65 g koolhydraten/ 39 g vet/ 27 g eiwit/ 12 g vezels

  Laden...