Polenta met oerwortels

Gekaramelliseerde ui en biologische kipnuggets

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 5-8 januari

Biologische ingrediënten
500 g biologische Oerwortels
125 g biologische Cherrytomaatjes
1 tl biologische Italiaanse kruiden
2 st biologische Rode ui
0,5 st biologische Groentebouillontablet
100 g biologische Polenta
200 g biologische Kipnuggets

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
400 ml Water (of melk)
Klontje Roomboter
Olijfolie extra vierge naar smaak

Allergenen
Bevat mais, kippenvlees, gluten (tarwe) en melk (lactose).

Polenta is een dikke brij van maisgriesmeel waarmee in Noord-Italië veel traditionele recepten worden gemaakt. Vaak wordt de polenta dan gestort op een grote houten snijplank. Deze plank serveer je midden op tafel waarvan het hele gezin kan eten. Je kunt polenta op veel verschillende manieren bereiden: warm én koud en voor zowel zoete als hartige gerechten.

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Schil de oerwortels en snijd ze in dunne plakjes (of in de lengte in dunne staafjes). Leg de oerwortels samen met de cherrytomaatjes op de bakplaat en druppel olijfolie extra vierge erover. Bestrooi de groenten met Italiaanse kruiden en rooster voor 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
3. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui op een laag vuur gedurende 10 minuten.
4. Breng water aan de kook en los het groentebouillontablet hierin op. Voeg al roerend de polenta toe en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken terwijl je af en toe roert. Voeg eventueel wat extra water toe als de polenta te dik wordt. Neem de pan van het vuur en roer de roomboter erdoor.
5. Verwarm intussen bakolie in een koekenpan en bak de nuggets in 10 minuten gaar en bruin.
6. Serveer de polenta met de oerwortels, gekaramelliseerde rode ui en de krokante nuggets ernaast.

Tip
Je kunt de polenta ook laten afkoelen en later aan beide zijden knapperig bakken in een koekenpan of in de oven.

Voedingswaarden
789 kcal/ 77 g koolhydraten/ 41 g vet/ 23 g eiwit/ 14 g vezels

  Laden...