Macaroni tre colori

Met prei en spek

  • 20 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 12-15 januari

Biologische ingrediënten
1 st biologische Prei
2 st biologische Romatomaten
90 g biologische Ontbijtspek
170 g biologische Volkoren macaroni
100 g biologische Mais
400 g biologische Tomatenblokjes met basilicum

Zelf toevoegen
1 tl Gedroogde oregano of tijm
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat varkensvlees, gluten (tarwe) en mais.

Prei is een groente die verwant is aan ui en knoflook. In tegenstelling tot ui en knoflook is prei milder en zoeter van smaak. Het wordt daarom vaak gebruikt als smaakmaker, maar het is ook zeer geschikt om als hoofdingrediënt te gebruiken. Of je hem nu smoort of bakt in de oven: prei voegt een heerlijke smaak toe aan veel gerechten.

Bereidingswijze
1. Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in halve ringen. Was de prei in een vergiet. Was de tomaten en snijd deze in kleine stukjes.
2. Snijd de ontbijtspek in royale reepjes. Bak de spek in een ruime pan (zonder bakolie) voor 3 minuten, voeg vervolgens de prei en de tomatenstukjes toe, bak deze 4 minuten mee.
3. Breng water aan de kook voor de macaroni. Kook de macaroni voor 7 minuten. Giet daarna het water af.
4. Laat de mais uitlekken in een vergiet en spoel af met water. Voeg de mais, tomatenblokjes met basilicum en de gedroogde oregano of tijm toe aan de pan. Verhit het geheel 3 minuten.
5. Serveer de macaroni samen met de prei-tomatensaus. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Tip
Ook erg lekker met verse basilicum.

Voedingswaarden
581 kcal/ 81 g koolhydraten/ 18 g vet/ 22 g eiwit/ 14 g vezels

  Laden...