Harissa boontjes

Met gehakt en couscous

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 17 – 21 november

Biologische ingrediënten
200 g biologische Snijbonen
130 g biologische Volkoren couscous
1 st biologische Ui
1 st biologische Puntpaprika
2 st biologische Romatomaten
200 g biologische Rundergehakt
Biologische Harissa kruiden naar smaak

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe), rundvlees en koriander.

Vandaag staan er snijbonen op het menu. De snijbonen geven we extra pit door gebruik te maken van harissa kruiden. Harissa is een pittig kruidenmengsel van pepers, komijn, knoflook en paprika, dus proef goed wanneer je de harissa kruiden toevoegt.

Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook voor de snijbonen. Verwijder de eventuele draad van de snijbonen en snijd in schuine plakjes van 1-2 cm breed. Kook de snijbonen in 8-12 minuten beetgaar. Giet het water af en zet apart.
2. Kook intussen water in een waterkoker. Voeg het kokende water toe aan de couscous in een aparte kom en zet 5 minuten afgedekt opzij.
3. Pel en snipper de ui. Was en snijd de paprika en de romatomaten, verwijder alle zaadlijsten en snijd in stukjes.
4. Verhit bakolie in een koekenpan en rul het gehakt. Breng op smaak met de harissa kruiden. Bak de ui, tomaat en paprika mee zodra het gehakt gaar is. Doe de snijbonen bij het gehakt en verwarm nog 2 minuten. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
5. Serveer de couscous met het gehakt snijbonenmengsel.

Tip
De snijbonen kun je ook uitstekend wokken.

Voedingswaarde
588 kcal/ 64 g koolhydraten/ 20 g vet/ 32 g eiwit/ 14 g vezels

  Laden...