Broodje herfstburger

met gebakken zoete aardappel en little gem

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 17 – 21 november

Biologische ingrediënten
400 g biologische Zoete aardappel
2 st biologische Herfstburger
2 st biologische Kaiserbroodjes
1 st biologische Little gem
2 st biologische Romatomaten
Biologische Bieslook naar smaak

Zelf toevoegen
3 eetlepels Bakolie
1 tl Paprikapoeder
1 tl Mosterd
2 el Yoghurt
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe), peulvruchten, noten, mosterd, mais en melk (lactose).

De seizoensburgers van 'La Vie Est Belle' zijn superlekker. Deze herfstburger is een heerlijke, gekruide conbinatie van pompoen en stukjes hazelnoot. Probeer straks ook eens de winter-, lente-, zomerburger. De chef maakt zoveel mogelijk gebruik van verse groenten van het seizoen.

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappel en snijd in frietjes. Meng de frietjes in een kom met bakolie en paprikapoeder. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hier de zoete aardappelfrietjes over. Bak voor 25-30 minuten in de oven, hussel halverwege om. Breng de frietjes eventueel op smaak met zout en peper.
2. Verhit bakolie in een bakpan en bak de herfstburger aan beide zijde 6 minuten.
3. Bevochtig de broodjes en bak ze voor 6-8 minuten mee in de oven samen met de zoete aardappelfrietjes.
4. Was en snijd de little gem in de lengte in vieren en de tomaten in plakjes. Verhit bakolie in een koekenpan (of grillpan) en bak de slakropjes op alle snijvlakken in 2-3 minuten bruin, het is lekker als de sla nog knapperig is.
5. Snijd intussen de bieslook fijn en meng met yoghurt, mosterd, zout en peper.
6. Snijd de broodjes doormidden. Beleg elk broodje met de little gem, herfstburger, tomatenplakjes en yoghurt-bieslooksaus. Serveer met de zoete aardappelfrietjes, de resterende little gem en tomaten.

Tip
Zet de laatste minuut de grill aan voor krokantere frietjes (houd ze wel goed in de gaten).

Voedingswaarde
672 kcal/ 82 g koolhydraten/ 30 g vet/ 12 g eiwit/ 11 g vezels

  Laden...