Boekweitnoodles met knoflookkip

En Oosterse groenten

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 19 – 22 januari

Biologische ingrediënten
1 st biologische Rode ui
2 st biologische Knoflookteen
0,5 bakje biologische Kip roerbakreepjes
0,5 st biologische Chinese kool
200 g biologische Wortels
130 g biologische Boekweitnoodles met zoete aardappel
25 g biologische Cashewnoten

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
2 el Sojasaus of tamari
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat kippenvlees, noten en soja.

Dit is zo’n gerecht wat ontzettend lekker is en ook nog eens erg snel op tafel staat. Heb je wat méér tijd? Laat dan de kip wat langer marineren, daardoor krijgt de kip extra smaak en is het gerecht nog lekkerder! In plaats van gewone mie-noodles kiezen we hier voor glutenvrije boekweitnoodles. Onze boekweitnoedels bestaan voor 95% uit boekweit en voor 5% uit zoete aardappel. Boekweit is in de Europese keuken steeds meer een plekje aan het veroveren. In Japan wordt er al eeuwen met dit glutenvrije product gewerkt.

Bereidingswijze
1. Pel de rode ui en snijd in partjes. Pel de knoflookteen. Doe de kip roerbakreepjes samen met de ui in een kommetje en schenk de tamari-/sojasaus erbij. Pers de knoflook erbovenuit en laat tenminste 10-15 minuten marineren.
2. Snijd de Chinese kool klein en was onder de kraan. Laat de kool goed uitlekken. Schil de wortels en snijd in kleine staafjes of plakjes.
3. Breng water aan de kook voor de boekweitnoodles. Kook de noodles voor 4 minuten. Giet daarna het water af en spoel af onder de kraan.
4. Verhit bakolie in een royale wok of koekenpan en roerbak de wortels enkele minuten. Doe de kip erbij en roerbak de kip bruin en gaar. Schep alles uit de pan en doe in een kom. Gebruik dezelfde pan om de Chinese kool in te wokken. Schep de kip en wortels samen met de boekweitnoodles terug in de pan en verwarm alles nog goed door. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
5. Spoel de cashewnoten af onder de kraan en laat drogen. Hak de cashewnoten grof. Garneer de boekweitnoodles met de cashewnoten.

Tip
Houd je van pit? Voeg dan wat verse chilipeper, chilisaus of gember toe. Ook heel erg lekker met verse koriander of bosui.

Voedingswaarden
525 kcal/ 57 g koolhydraten/ 21 g vet/ 22 g eiwit/ 9 g vezels/ 1,1 g zout

  Laden...