Hoe werkt EKOMENU?

EKOMENU biedt een flexibel lidmaatschap waarmee je wekelijks een box ontvangt volgens het door jou gekozen menu. Met 3 of 4 gezonde maaltijden. Wil je EKOMENU niet elke week of wil je af en toe pauzeren? Geen probleem. Het lidmaatschap is flexibel. In 'Mijn EKOMENU' op de website kun je zelf gemakkelijk pauzeren. Onze klantenservice helpt je graag!

Meer informatie

Bestellen

Hoe kan ik bestellen?
Je selecteert het menu dat het beste bij jouw situatie past. Als je een menu hebt geselecteerd, kom je op de productpagina met meer detailinformatie over het menu, de recepten en de bestelopties. Je kiest het aantal maaltijden, het aantal personen en je gaat vervolgens naar de inschrijfpagina voor de online bestelling. Je kunt je eerste box bestellen tot dinsdag 23.59 uur voor de eerst volgende leverperiode.

Is EKOMENU een abonnement?
Nee, niet vanzelfsprekend. Je kan kiezen voor een wekelijkse levering of voor een eenmalige proefbox.

Hoe werkt een flexibel lidmaatschap?
Bij je eerste bestelling kun je kiezen voor een wekelijkse levering die wij telkens voor jou inplannen. Je zit nergens aan vast en je kunt je menu en levering wekelijks wijzigen, pauzeren in 'Mijn EKOMENU'. Je kunt ook op elk moment doorgeven dat je wilt stoppen of her-activeren. Doe dat dan uiterlijk op maandag voor je volgende levering. Je kan via 'Mijn EKOMENU' tot 23.59 uur je wijzigingen doorgeven. Bij de klantenservice kan dit tot 17.00 uur per mail of telefoon. Daarna hebben wij je boodschappen besteld bij onze boeren en leveranciers.

Kan ik ook een eenmalige box bestellen?
Ja, je bestelt dan een eenmalige proefbox. Als je hebt gekozen voor een eenmalige box staat er slechts één box gepland. Als je vaker een eenmalige box wilt bestellen kan dit ook, maar dat moet je elke keer een nieuwe bestelling doen en telkens per banconact betalen.

Is er ook een proefbox?
Ja, dit is het zelfde als een eenmalige box.

Hoeveel maaltijden bieden jullie per week en voor hoeveel personen?
Het variatiemenu is het meest flexibel: je kunt kiezen uit 3 of 4 maaltijden per week en we werken er stap voor stap naar toe om zowel voor 1, 2, 3, 4 of 5 personen boxen samen te stellen. De andere menu’s bieden minder variaties qua aantallen maaltijden en personen.

Hoe kan ik betalen?
Je betaalt jouw eerste box via bancontact, de volgende boxen die je hebt ingepland gaan per automatische afschrijving.

No waste

No waste met EKOMENU
EKOMENU kiest voor no waste. Hierdoor eet je voor hetzelfde geld biologisch en duurzaam.
✔ Maatwerkrecepten en maatwerkinkoop bij de boer
✔ Zo min mogelijk voedselkilometers
✔ Vooruitbestellen dus geen voorraden en waste
✔ Ingrediënten per maaltijd verpakt in lichtgewicht maaltijdzakken
✔ Geen kartonnen dozen meer

Thuisbezorging

Op welke dagen leveren jullie?
We bezorgen op vrijdagavond en maandagavond bij jou thuis. Geef uiterlijk voor maandagavond voor de dag dat de box afgeleverd wordt je bestelling of wijziging door, via ‘Mijn EKOMENU’ of via de klantenservice. Wij leveren in heel Vlaanderen en Brussel.

Thuisbezorging via PostNL
PostNL is onze thuisbezorger. Zij hebben een speciaal food-distributienetwerk. PostNL levert gegarandeerd gekoelde producten in een koelbox met daarin onze maaltijdzakken en de receptenkaarten. Bij jou aan de deur wordt de verzegeling verbroken en worden de maaltijdzakken overhandigd. Zorg dat je thuis bent op het door jou gekozen moment voor aflevering. Houd er rekening mee dat de zending altijd door een persoon in ontvangst genomen moet worden en niet ergens achtergelaten kan worden.

Hoe laat komt de bezorger?
Je krijgt van ons op de dag van levering een bericht over het verwachte tijdstip dat we bij je komen bezorgen. Mocht de bezorger vertraging hebben in het verkeer, of juist iets eerder zijn, dan laat PostNL dit tijdig via SMS weten. Je PostNL-bezorger doet zijn uiterste best om jouw maaltijden te bezorgen.

Koel bewaren?
De maaltijdzakken worden gekoeld geleverd en bevatten ingrediënten voor de maaltijd. Je kunt ervoor kiezen de koel te bewaren producten eruit te halen en deze apart in de koelkast te leggen. Je kunt ook de hele zak in de koelkast leggen zodat je (of je partner of kind) snel aan de slag kunt gaan als je gaat koken. Maar let op, tomaten, avocado's en andere vruchtgroenten voelen zich lekkerder buiten de koelkast.

De gewichten wijken af
We doen ons uiterste best om de gewichten van de geleverde producten zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de recepthoeveelheden. Bij de groenten zijn er soms afwijkingen, vaak zit er wat meer in, soms wat minder. Bijvoorbeeld als een kool of prei net wat kleiner of groter uitvalt dan verwacht.

Er mist een ingrediënt
Af en toe gebeurt het dat een ingrediënt mist. Inpakken is mensenwerk en dat is niet volledig uit te sluiten. Als dit gebeurt krijg je van ons in de volgende box een compensatie middels een ander artikel van minimaal dezelfde waarde.

Hoeveel verpakkingsmateriaal zit er in?
EKOMENU wil zo min mogelijk verpakkingsmaterialen gebruiken. Je ontvangt de producten in papieren maaltijdzakken; licht in gewicht maar sterk van samenstelling. Dit levert een grote milieubesparing op. De papieren zakken kun je gewoon bij het oud papier doen, er zit geen plastic coating in. De maaltijdzakken zijn verpakt in een kunststof koelbox, gemaakt van gerecycled materiaal, die bij bezorging weer gelijk mee terug gaat. Anders dan de meeste andere maaltijdboxen leveren wij de producten dus niét in een kartonnen doos.

Koken

Hoe ontvang ik de recepten?
Elke box bevat receptenkaarten van de geleverde ingrediënten. Met een duidelijk overzicht van de ingrediënten, de hoeveelheden, de bereidingswijze en de voedingswaarde-informatie. Daarnaast is er wekelijks een begeleidende mail met een overzicht van de gerechten, een advies m.b.t. de volgorde, de herkomst van de producten en de recepten voor de volgende week. Je kunt de recepten ook op de website bekijken. Heel soms kan het voorkomen dat er een productwijziging is. bijvoorbeeld door slecht weer. Dit melden wij dan per mail en staat het aangepaste recept op de website.

Hoe lang duurt de bereiding van de gerechten?
De bereidingstijd is meestal circa 30 minuten. Als je nog niet zo ervaren bent of als je geen keukenmachine hebt, kan het wat langer duren.

Wat voor recepten maken jullie?
We koken zowel volgens de Belgische, Nederlandse als internationale keuken. Variatie is ons toverwoord. Qua groenten en fruit volgen wij de seizoenen. Elke week ontvang je verrassende, nieuwe gerechten. Lekker voor volwassenen én voor kinderen. Zodat de kinderen steeds weer nieuwe smaken proeven.

Wat moet ik zelf in huis hebben?
EKOMENU levert alles wat je nodig hebt. Zodat je niet meer naar de winkel hoeft. Zo ben je er zeker van dat je volledig biologisch eet. Zout, peper, olie en azijn zijn de belangrijkste producten die je zelf in huis moet hebben. WWe geven altijd een week van te voren duidelijk aan wat je nodig hebt.

Is EKOMENU echt zo gezond?
Wij vinden van wel! We volgen de laatste voedingsrichtlijnen met lekker veel groenten, peulvruchten, af en toe noten, wekelijks vleesvervangers, volkoren producten en veel plantaardige ingrediënten. En voor de liefhebbers hebben we speciale menu’s gericht op een vegetarische, koolhydraatarme of gluten/lactose-vrije leefstijl. En zeg nou zelf, biologisch eten zonder bestrijdingsmiddelen, kunstmatige toevoegingen of onnatuurlijke E-nummers kan toch alleen maar gezond zijn?

Waar halen jullie de ingrediënten vandaan?
We kopen de ingrediënten in bij biologische boeren en andere biologische producenten van voedingsproducten. Samen met onze partner Udea-Ekoplaza kopen we deze rechtstreeks in bij de producent: zoveel mogelijk in Nederland aangevuld met leveranciers uit de rest van Europa. We gaan voor topkwaliteit, dit houdt in dat alle producten biologisch gecertificeerd zijn. Ons vlees heeft daarnaast het 3-sterren-keurmerk.

MIJN EKOMENU

Hoe werkt 'Mijn EKOMENU'?
'Mijn EKOMENU' is je eigen omgeving waarin je alle informatie over je bestelling terug vindt. Het is de plek waar jij je geplande leveringen kan zien en je pauzeringen kunt doorgeven. In de kalender zie je in de kleur groen je leveringen. Als je wilt pauzeren, klik je de desbetreffende dagen aan en maak je ze rood. De kalender bevat alle vervolgleveringen en is dus niet zichtbaar bij een eenmalige proefbox. In 'Mijn EKOMENU' kun je als lid ook eenvoudig je menu inwisselen voor een ander menu, het aantal personen wilt veranderen en een andere leverdag wilt selecteren als dat jou beter uit komt.
De recepten van jouw menu worden in 'Mijn EKOMENU'' weergegeven. En je kunt hier ook de recepten van de volgende week zien. Vergeet niet je wijzigingen op te slaan!

 
  Laden...