Zwarte bonen salade

met zoete aardappel

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 17 – 21 november

Biologische ingrediënten
200 g biologische Zoete aardappel
1 st biologische Puntpaprika
200 g biologische Zwarte bonen
0,5 st biologische Sla
1 st biologische Ui
1 st biologische Tomaat
Handje biologische Salademix

Zelf toevoegen
3 el Bakolie

Allergenen
Bevat peulvruchten en noten.

Deze zwarte bonen salade is een feestje om te zien, te maken en te eten. Met de verschillende mooi gekleurde ingrediënten maak je in een handomdraai een voedzame maaltijdsalade.

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes. Spreid deze uit over de bakplaat en besprenkel met bakolie.
2. Snijd de puntpaprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika met het vel naar boven op de bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de zoete aardappel en paprika in 20 minuten gaar.
3. Verwarm de zwarte bonen 5 minuten in het kookvocht in een klein steelpannetje. Giet daarna het kookvocht weg en schep de bonen in een grote schaal.
4. Was de sla en laat uitlekken in een vergiet. Snipper de ui en snijd de tomaat in plakjes. Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de ui en tomaat 5 minuten.
5. Doe de zoete aardappel, sla, ui, tomaat en salademix bij de zwarte bonen en hussel om. Leg op het laatst de puntpaprika erop en serveer.

Tip
Deze salade is erg lekker met een dressing van 2 el mosterd, 1 el olijfolie, sap van een halve citroen en 1 el siroop.

Voedingswaarde
657 kcal/ 76 g koolhydraten/ 28 g vet/ 16 g eiwit/ 18 g vezels

  Laden...