Zoete aardappel-paprikasoep

Met geroosterde mais en feta

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 5-8 januari

Biologische ingrediënten
1 st biologische Groentebouillontablet
0,5 st biologische Rode ui
1 st biologische Knoflookteen
500 g biologische Zoete aardappels
1 st biologische Rode paprika (groentekneusje)
1 st biologische Gele paprika (groentekneusjes)
100 g biologische Mais
100 ml biologische Kokosmelk
75 g biologische Fetakaas
Biologische Verse koriander naar maak

Zelf toevoegen
500 ml Water
1 el Bakolie
2 el Gembersiroop
1 tl Paprikapoeder
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat mais, melk (lactose) en koriander.

Deze week staan er ‘groentekneusjes’ op het menu. Dit zijn groenten die er niet helemaal perfect uitzien. Denk hierbij aan een kromme komkommer of een misvormde paprika en aubergine. Het is zonde om deze producten weg te gooien, want de smaak is net zo lekker. Groenten hoeven er niet perfect uit te zien om lekker te smaken en gezond te zijn. We hopen hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan het verminderen van de enorme voedselverspilling in Europa.

Bereidingswijze
1. Breng het water aan de kook en laat hier het groentebouillontablet in oplossen.
2. Pel de rode ui en knoflook en snijd deze fijn. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd klein.
3. Verhit bakolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook op een middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappels en paprika's toe zodra de ui zacht is. Voeg vervolgens de groentebouillon toe. Laat de soep 10-15 minuten koken. Controleer of de zoete aardappels zacht zijn door hier met een vork in te prikken.
4. Laat de mais uitlekken en spoel met water af. Verhit een klein scheutje bakolie in een koekenpan en rooster de mais 10 minuten op een middelhoog vuur, keer regelmatig.
5. Voeg de kokosmelk, gembersiroop en paprikapoeder toe. Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
6. Snijd de feta in stukjes en de koriander in fijne reepjes. Garneer de soep met koriander, fetakaas en mais.

Tip
Dit recept is ook erg lekker met bosui.

Voedingswaarde
659 kcal/ 81 g koolhydraten/ 28 g vet/ 14 g eiwit/ 12 g vezels

  Laden...