Zoete aardappel-paprikasoep

met bosui en feta

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 5-8 januari

Biologische ingrediënten
1 st biologische Groentebouillontablet
0,5 st biologische Rode ui
1 st biologische Knoflookteen
400 g biologische Zoete aardappels
400 g biologische Butternut pompoen, gesneden
100 ml biologische Kokosmelk
75 g biologische Fetakaas
Biologische Verse koriander naar maak
Biologische Bosui naar smaak

Zelf toevoegen
500 ml Water
1 el Bakolie
Paprikapoeder naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat mais, melk (lactose) en koriander.

Zoete aardappel is helemaal geen aardappel. Beiden behoren tot een andere plantenfamilie. De aardappel behoort tot de nachtschade en de zoete aardappel tot de windefamilie. Dit betekent niet dat de zoete aardappel geen goede vervanging is voor de gewone aardappel. Want qua voedingsstoffen lijken de twee nog behoorlijk op elkaar. Met uitzondering van de oranje zoete aardappel, deze bevat namelijk minder koolhydraten en heeft veel bètacaroteen (een vorm van vitamine A).

Bereidingswijze
1. Breng het water aan de kook en laat hier het groentebouillontablet in oplossen.
2. Pel de rode ui en knoflook en snijd deze fijn. Schil de zoete aardappels en snijd deze in blokjes.
3. Verhit bakolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook op een middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappels en pompoen toe zodra de ui zacht is. Voeg vervolgens de groentebouillon toe. Laat de soep 10 tot 15 minuten koken. Controleer of de zoete aardappels zacht zijn door hier met een vork in te prikken.
4. Voeg de kokosmelk, gembersiroop, paprikapoeder, zout en peper toe. Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine.
5. Snijd de feta in stukjes, snijd de koriander in fijne reepjes en de bosui in fijne ringetjes. Garneer de soep met koriander, fetakaas en bosui.

Tip
Het is ook lekker om wat vers geraspte gember toe te voegen.

Voedingswaarde
545 kcal/ 42 g koolhydraten/ 35 g vet/ 12 g eiwit/ 8 g vezels

  Laden...