Vegan ratatouille

met witte bonen

  • 40 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 24 – 28 november

Biologische ingrediënten
400 g biologische Aardappels, vastkokend 
1 st biologische Courgette
0,5 st biologische Aubergine
2 st biologische Romatomaten
2 st biologische Ui
2 st biologische Knoflookteen
200 g biologische Witte bonen in tomatensaus
Provençaalse kruiden naar smaak
120 g biologische Vegan mozzarella

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat peulvruchten.

Ratatouille is een klassiek Frans gerecht uit de omgeving van Nice. Voor het maken van ratatouille zijn verschillende methoden bekend. Door de film 'Ratatouille' is het gerecht razend populair geworden bij jong en oud. In de film wordt de ratatouille prachtig dakpansgewijs geserveerd. Omdat we dit vandaag ook gaan doen, kost dit gerecht iets meer bereidingstijd dan gebruikelijk. Wil je liever een snelle variant, dan kun je de ingrediënten in kleine stukken snijden en in een braadpan bereiden. Bon appétit! Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar deze buiten de koelkast - Sanne van Rooij, Living the Green Life

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Breng water aan de kook voor de aardappels. Schil en halveer de aardappels en kook ze voor 10 minuten. Giet daarna het water af en laat even afkoelen.
3. Was de courgette, aubergine en tomaten. Pel de ui. Snijd alles in dunne plakjes.
4. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de aubergineplakjes op een middelhoog vuur zacht en bruin. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
5. Pel de knoflook. Doe de witte bonen in tomatensaus in een kom en pers de knoflook erboven uit. Breng verder op smaak met zout, peper en Provençaalse kruiden.
6. Snijd de aardappels in dunne plakjes en verdeel samen met de groente, dakpansgewijs in een ovenschaal. Verdeel de witte bonen in tomatensaus erover en garneer met de vegan mozzarella en eventueel nog wat Provençaalse kruiden. Plaats de schaal 15-20 minuten in de oven.

Tip
Voor de snelle variant, snijd je alle ingrediënten in kleine blokjes. Bak alles in een braadpan gedurende 10 minuten en voeg de witte bonen in tomatensaus toe. Laat nog eens 10 minuten afgedekt pruttelen en doe de laatste minuten de vegan mozzarella erbij zodat deze smelt.

Voedingswaarde
684 kcal/ 79 g koolhydraten/ 30 g vet/ 16 g eiwit/ 15 g vezels

  Laden...