Tortilla wraps

met bietjes en hummus

  • 20 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 12-15 januari

Biologische ingrediënten
4 st biologische Tortilla wraps extra fibre
200 g biologische Wortels
250 g biologische Bieten, voorgekookt
200 g biologische Hummus
0,5 st biologische Kropsla
Biologische Broccoli kiemen naar smaak

Zelf toevoegen
Rozemarijn naar smaak

Allergene
Bevat gluten (tarwe), soja, sesam en peulvruchten.

De tortilla komt zowel in Spanje als in Mexico voor. De Spaanse tortilla is totaal verschillend als de Mexicaanse tortilla. In Spanje wordt de 'Tortilla de patatas' gemaakt van aardappels en eieren. In Mexico is de tortilla een soort plat brood. Er bestaan veel Mexicaanse gerechten met de tortilla. Enkele voorbeelden zijn de burrito, enchilada, quesadilla, taco en tostada. In Nederland zijn de burrito en taco een van de bekendste gerechten met de tortilla. Vandaag hebben we de Mexicaanse tortilla wrap gebruikt en vullen we deze met verschillende lekkere groenten.

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 100 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de tortilla wraps uit de verpakking en spreid deze uit over de bakplaat. Schuif de plaat in de voorverwarmde oven en verwarm de tortilla’s 3 minuten.
2. Schil de wortels en rasp ze vervolgens met een mandoline snijder of een kaasschaaf totdat je kleine sliertjes over hebt. Doe hetzelfde met de bietjes. Was de kropsla en snijd in stukken.
3. Haal de verwarmde tortilla wraps uit de oven en leg op twee borden. Smeer ze in met hummus en leg hier vervolgens de geraspte wortels, bietjes, kropsla, rozemarijn en broccoli kiemen op.
4. Rol de wraps op, snijd door tweeën en serveer.


Tip
Heb je een wrap over? Bewaar deze dan als lunch voor de volgende dag. Ook lekker met wat stukjes komkommer.

Voedingswaarden
663 kcal/ 65 g koolhydraten/ 33 g vet/ 18 g eiwit/ 16 g vezels

  Laden...