Sushi bowl

met avocado en nori vlokken

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 17 – 21 november

Biologische ingrediënten
130 g biologische Sushirijst
100 g biologische Tofu
0,5 st biologische Komkommer
2 st biologische Wortel
0,5 st biologische Avocado
4 el biologische Nori vlokken
75 g biologische Radijs rauwkost

Zelf toevoegen
2 el Azijn
1 el Bakolie
1 tl Siroop
2 el Sojasaus
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat soja.

Vandaag hebben we een sushi bowl op het menu staan. De salade versie van de bekende sushi rolletjes. Dit recept is perfect als koken niet je sterkste punt is, een sushi bowl kun je namelijk niet verprutsen. We mengen alles in een grote bowl en serveren hem met een sausje van siroop en sojasaus, waardoor hij echt Aziatisch smaakt. Maak je hem nog een keer voor vrienden? Dan is het leuk om alle ingrediënten in aparte bakjes te doen zodat mensen zelf hun sushi bowl kunnen samenstellen. Haal de avocado uit de zak en laat deze verder rijpen op je fruitschaal.

Bereidingswijze
1. Vul een pan met water en doe de sushirijst erin. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 minuten koken. Zet het vuur uit en laat de rijst met de deksel op de pan nog 15 minuten staan. Schep de azijn door de rijst.
2. Laat intussen de tofu uitlekken, druk zoveel mogelijk vicht eruit en snijd in blokjes. Verhit bakolie in een wok en roerbak de tofu 5 minuten op een middelhoog tot hoog vuur.
3. Rasp intussen de wortel en snijd de komkommer en avocado in plakjes.
4.Verdeel de sushirijst over een mooie kom per persoon. Verdeel vervolgens de tofu, komkommer, wortel, avocado, nori vlokken en radijs rauwkost over de sushi bowl.
5. Meng de siroop met de sojasaus en een snufje zout en peper. Meng door elkaar en giet dit over de sushi bowl.

Tip
Ook erg lekker met zeewiersalade, edamame bonen en gember.

Voedingswaarde
548 kcal/ 64 g koolhydraten/ 22 g vet/ 16 g eiwit/ 8 g vezels

  Laden...