Scholfilet

Met knolselderij en regenboog wortels

  • 30 MINUTEN
  • 1 PORTIES

Levering 17 – 21 november

Biologische ingrediënten
0,5 st biologische Knolselderij
0,5 st biologische Citroen
500 g biologische Regenboogwaspeen
200 g biologische Scholfilet
75 ml biologische Crème fraîche
Biologische Radijskiemen naar smaak

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
1 el Bloem
Zout en peper naar smaak
Klontje Roomboter
1 el Paprikapoeder

Allergenen
Bevat selderij, vis, lactose (melk) en gluten (tarwe).

Oranje wortels eet je vast regelmatig, maar wist je dat wortels van oorsprong helemaal niet oranje waren? De wortel was eerst paars, rood, wit en geel. Pas in de 17e eeuw kreeg deze peen zijn oranje kleur, Met dank aan de Nederlandse boeren die lichtgele en rode wortels gingen kruisen. Ze zeggen dat deze kleur gekozen is, als eerbetoon aan Willem van Oranje!

Bereidingswijze
1. Breng water voor de knolselderij aan de kook. Snijd de knolselderij doormidden en verwijder de schil. Snijd in blokjes en kook deze in 15 minuten gaar. Giet af en laat uitdampen. Rasp intussen het gele gedeelte van de schil van de citroen. Halveer de citroen, pers één helft uit en snijd de andere helft in plakjes.
2. Verhit op een middelhoog vuur bakolie in een koekenpan en bak de knolselderij in 10 minuten goudbruin. Schep af en toe om.
3. Schrap en snijd de wortels in stukjes. Verwarm bakolie in een ruime koekenpan en bak de wortels 5-7 minuten, tot ze zacht zijn geworden.
4. Meng de bloem, peper en eventueel zout in een diep bord. Besprenkel de vis met een deel van het citroensap en wentel vervolgens door de bloem. Verhit roomboter in een pan en bak de schol in 6 minuten op een middelhoog vuur gaar, keer halverwege.
5. Meng de crème fraîche met de citroenrasp en de rest van de citroensap tot een saus. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
6. Leg op elke scholfilet een plakje citroen en serveer met de gebakken knolselderij, regenboogwaspeen en saus. Garneer de vis en wortels met de radijskiemen.

Tip
Het is ook lekker om verse kruiden, zoals bieslook of dille toe te voegen aan de saus.

Voedingswaarde
500 kcal/ 33 g koolhydraten/ 25 g vet/ 25 g eiwit/ 19 g vezels

  Laden...