Romige groentecurry

Met yacon en linzen

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 17 – 21 november

Biologische Ingrediënten
130 g biologische Volkoren basmatirijst
200 g biologische Bloemkool-broccoli mix
300 g biologische Yacon
1 st biologische Ui
200 g biologische Linzen
25 g biologische Massaman currypasta
200 ml biologische Kokosmelk

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe) en peulvruchten.

Deze romige groentecurry is lekker gevuld. Vandaag maken we dit gerecht met yacon, een vergeten groente. Deze wortel lijkt van de buitenkant een beetje op een zoete aardappel en komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. De smaak is zeer verassend, lekker fris en meloenachtig. We eten de yacon in een curry met bloemkool, broccoli en linzen. Eet smakelijk!

Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst in 12 minuten gaar en giet het water af.
2. Snijd de bloemkool en broccoli in kleinere roosjes. Schil en snijd de yacon in staafjes. Pel de ui en hak fijn. Giet het vocht van de linzen af.
3. Verhit bakolie in een pan en fruit de ui en de currypasta. Voeg de bloemkool, broccoli en yacon toe. Bak het geheel 5 minuten, schep regelmatig om. Schenk de kokosmelk erbij en laat het 10 minuten zachtjes koken. Doe er eventueel een scheutje water bij als het geheel te droog wordt. Verwarm de linzen de laatste 3 minuten mee.
4. Serveer de groentecurry naast de rijst.

Tip
De curry is ook erg lekker in combinatie met munt

Voedingswaarde
706 kcal/ 86 g koolhydraten/ 29 g vet/ 20 g eiwit/ 19 g vezels

  Laden...