Zuurkoolschotel met gebakken pompoen x
Nog geen reviews
0 g groente
Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 250 g Zuurkool Herkomst: Kramer
- 0.5 st Pompoen, butternut Herkomst: Biobrothers
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 5 tl Tijm Herkomst: het blauwe huis
- 250 g Kastanjechampignons Herkomst: Heereco
- 3 el Olijfolie
- 1 tl Honing
- tl Chilipeper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verhit de oven voor op 200 graden.
- Was de pompoen, schillen hoeft niet. Snijd de pompoen doormidden, haal de pitten eruit en snijd de helften in schijfjes.
- Verdeel de schijfjes over een bakplaat, meng 1/3 van de olijfolie erdoor en besprenkel met honing. Bestrooi vervolgens met chilipeper. Bak 20 minuten in de oven.
- Borstel ondertussen de kastanjechampignons schoon. Snijd in vieren. Verhit een koekenpan, met 1/3 van de olijfolie in en bak de champignons voor 5 minuten.
- Was de appel en rasp grof.
- Pel de ui en snipper fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
- Verhit een braadpan met het laatste deel van de olijfolie in. Fruit de ui 2 minuten met de tijm.
- Voeg de zuurkool, de gebakken champignons, de appel toe en verwarm goed. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de zuurkool met de gebakken pompoen.
TIP
Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price
Groente -100%
Vitaliteit
CO2 eq
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Voedingswaarden
Per portieAllergenen informatie


