Zuurkoolschotel met gebakken pompoen x

0 g groente

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g Zuurkool Herkomst: Kramer
  • 0.5 st Pompoen, butternut Herkomst: Biobrothers
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 5 tl Tijm Herkomst: het blauwe huis
  • 250 g Kastanjechampignons Herkomst: Heereco
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie
  • 1 tl Honing
  • tl Chilipeper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verhit de oven voor op 200 graden.
  2. Was de pompoen, schillen hoeft niet. Snijd de pompoen doormidden, haal de pitten eruit en snijd de helften in schijfjes.
  3. Verdeel de schijfjes over een bakplaat, meng 1/3 van de olijfolie erdoor en besprenkel met honing. Bestrooi vervolgens met chilipeper. Bak 20 minuten in de oven.
  4. Borstel ondertussen de kastanjechampignons schoon. Snijd in vieren. Verhit een koekenpan, met 1/3 van de olijfolie in en bak de champignons voor 5 minuten.
  5. Was de appel en rasp grof.
  6. Pel de ui en snipper fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  7. Verhit een braadpan met het laatste deel van de olijfolie in. Fruit de ui 2 minuten met de tijm.
  8. Voeg de zuurkool, de gebakken champignons, de appel toe en verwarm goed. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Serveer de zuurkool met de gebakken pompoen.
TIP
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2 eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd

Voedingswaarden

Per portie
Allergenen informatie

Vergelijkbare recepten