Zuurkool ovenschotel met tempeh gehakt
2,9
721 kcal
270 g groente
Zuurkool is een ontzettend gezonde groente. Dit komt omdat de witte kool wordt gesneden en gefermenteerd tot zuurkool. Gefermenteerd voedsel kan ervoor zorgen dat het aantal gunstige bacteriën in de darmen toeneemt. Door het fermenteren is de kool licht verteerbaar en krijgt een frisse-zure smaak. Daarnaast is het erg gezond omdat het veel vitamine C en ijzer bevat. Vandaag wordt de zuurkool gebruikt in een zuurkoolschotel met tempeh gehakt.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 600 g Aardappels, kruimig Herkomst: De Eerste
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 170 g Tempeh gehakt Herkomst: Bumi
- 70 g Tomatenpuree Herkomst: La bio idea
- 100 ml Rijst cuisine Herkomst: Lima
- 500 g Zuurkool Herkomst: Kramer
- 2 el Olie
- 20 g Paneermeel
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook ze in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en stamp de aardappels met een beetje kookvocht tot een puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Pel en snipper intussen de ui. Verhit olie in een bakpan en bak het tempeh gehakt met de ui enkele minuten. Roer de tomatenpuree en de cuisine erdoor en verwarm mee.
- Laat de zuurkool goed uitlekken in een zeef en verwarm in een steelpan. Breng op smaak met peper.
- Doe de zuurkool in een ovenschaal en schep het tempeh gehakt met de tomatensaus erop. Verdeel de aardappelpuree erover en strijk glad. Bestrooi met paneermeel en besprenkel met olie. Bak de zuurkoolschotel nog 10 minuten in de voorverwarmde oven.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Serveer de zuurkool, met ernaast het tempeh gehakt in tomatensaus en de aardappelpuree.2,9
Meet hoe goed je eet
True price -21%
Groente + 114%
Vitaliteit + 5%
CO2 eq -46%
Water -79%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, Lactosevrij, Vegetarisch, Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie721 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker7 g
Vet27 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit27 g
Vezels22 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Tarwe
Sojabonen
Gluten


