Zuurkool met rookworst en aardappels
Nog geen reviews
785 kcal
350 g groente
Onze biologische zuurkool wordt geleverd door Kramer en Zonen. Bij dit familiebedrijf in de kop van Noord-Holland, wordt al vijf generaties lang kool verwerkt van eigen akkers. De witte kool gedijt uitstekend op de lichte, goed watervasthoudende kleigrond. Sommige kolen bereiken zelfs een gewicht van ruim 8 kilo!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappels, vastkokend Herkomst: waog
- 0.75 st Rookworst Herkomst: st hendrick
- 400 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen
- 150 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
- 250 g Zuurkool Herkomst: Kramer
- 5 g Verse tijm Herkomst: Herbio
- 1 el Olijfolie
- 1 g Boter
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels, snijd in gelijke stukken en kook in 15-20 minuten gaar. Giet het water af en stoom nog 2 minuten op een laag vuur.
- Breng een pan met water aan de kook voor de rookworst. Temper het vuur en verwarm de rookworst in de verpakking 15 minuten in water dat net van de kook af is.
- Schrap of schil de wortel en snijd klein. Pel en snipper de ui en de knoflook. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes. Laat de zuurkool uitlekken in een zeef.
- Verhit olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de wortel en champignons toe. Bak 10 minuten op een laag vuur. Ris de blaadjes tijm van de takjes en voeg toe aan het groentemengsel. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de boter en de zuurkool toe aan het groentemengsel en laat 15 minuten op een laag vuur stoven. Snijd de worst in plakjes.
- Serveer de aardappels met de gestoofde zuurkool en verdeel de plakjes worst erover.
TIP
Houd je van wat meer pit? Meng dan wat sambal door de zuurkool. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -14%
Groente + 178%
Vitaliteit + 12%
CO2 eq -5%
Water -33%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Lekker snel, Glutenvrij, Lactosevrij, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie785 kcal
Koolhydraten53 g
Suiker12 g
Vet49 g
Verzadigd vet20 g
Eiwit27 g
Vezels16 g
Zout3.4 g
Allergenen informatie
Mosterd
Varken


