Frisse risotto met courgette feta en munt

4,2
Gemiddelde van 49 reviews
717 kcal
280 g groente
Frisse risotto met courgette

Risotto is een rijstgerecht uit het Noorden van Italië. Risotto is de verzamelnaam van verschillende rijstsoorten, zoals Arborio, Roma, Baldo en Carnaroli. Alle soorten zijn licht klevend en de korrels zijn groot en rond. De rijstkorrels kunnen meer dan vier maal hun gewicht in vocht opnemen, zonder van vorm te veranderen of kapot te koken.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de courgette en snijd klein. Pel en snipper de knoflook. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Bereid de bouillon.
  2. Verwarm olie of boter in een braadpan met een dikke bodem en bak de courgette, prei en knoflook gedurende 4-5 minuten op een middelhoog vuur. Schep de groente uit de pan en houd apart.
  3. Schep de risotto in de pan met een klontje boter en bak 1 minuut. Schenk de bouillon erbij totdat de risotto net onder water staat. Roer regelmatig en laat de risotto het water opnemen. Herhaal dit totdat al het water is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is.
  4. Snijd de munt klein en hak de walnoten grof. Schep de groente door de risotto en warm nog enkele minuten door. Maak op smaak met peper, zout, citroensap en -rasp. Verdeel de feta, walnoten en munt over de risotto en serveer.
TIP
Voor heerlijke 'honey nuts' kun je de walnoten ook roosteren in een droge bakpan. Haal dan van het vuur en schep er wat honing door. Superlekker in combinatie met de feta!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st CourgetteHerkomst: Amapainetasi
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 150 g RisottoHerkomst: IDorganics
  • 0.5 st Verse muntHerkomst: Herbio
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
  • 75 g FetaHerkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
Zelf toevoegen
  • 500 ml Bouillon
  • 1 el Bakolie
  • 20 g Boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -11%
vegetablecounter
Groente+ 122%
vita-score
Vitaliteit+ 37%
co2-reduction-score
CO2eq -68%
water-reduction-score
Water -30%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenVariatieGlutenvrij9 maandenVegetarischGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie717 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker16 g
Vet34 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit20 g
Vezels8 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten