Zomerse paella met vis en roerbakgroenten
Nog geen reviews
612 kcal
230 g groente
Paella is van oorsprong een Valenciaans gerecht. In Spanje is de bereiding van paella van oudsher een sociale zondagmiddag-gebeurtenis, meestal klaargemaakt door de mannelijke leden van de familie. Je kunt eindeloos variëren met zeevruchten als vis en schaaldieren, stukjes kip, konijn, tomaten, paprika, doperwten, snijbonen, witte bonen, saffraan. Noem maar op! Deze Spaanse klassieker maken we met gemengde vis (MSC gevangen, oa wilde zalm, kabeljauw, harderfilet en scholfilet).

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 2 st Knoflookteen
- 1 tl Kurkuma, rasp Herkomst: Ipoki
- 130 g Risottorijst Herkomst: IDorganics
- 0.5 st Groentebouillontablet (GV) Herkomst: Natur Compagnie
- 400 g Italiaanse roerbakgroenten Herkomst: proef
- 200 g Gemengde vis Herkomst: Fish and more
- 0.5 st Citroen Herkomst: Campisi
- 5 g Verse peterselie Herkomst: Herbio
- 2 el Bakolie
- 500 ml Water
- 1 tl Paprikapoeder
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Rasp de kurkuma (let op: kurkuma geeft erg af aan je handen). Was de risottorijst in een zeef onder de kraan.
- Verhit olie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui 2 minuten. Voeg de risottorijst en geraspte kurkuma toe en bak 1 minuut mee. De kurkuma kleurt de risotto mooi geel. Verkruimel het groentebouillontablet erboven. Voeg beetje bij beetje het water toe en laat – afgedekt - zachtjes koken totdat alle bouillon is opgenomen en de risottorijst beetgaar en smeuïg is. Dit duurt circa 20-30 minuten.
- Voeg halverwege de Italiaanse roerbakgroenten toe aan de risotto en pers de knoflook erboven uit. Vergeet niet regelmatig te roeren om te voorkomen dat de risotto aanbakt.
- Verhit olie in een bakpan en bak de vis in 3-5 minuten gaar. Schep de vis voorzichtig om en breng op smaak met zout, peper en een snuf paprikapoeder.
- Schep de gele risotto in een mooie schaal, besprenkel met citroensap en verdeel de vis erover. Snijd de peterselie klein en strooi erover.
TIP
Ook lekker met verse peper en pikante salamistukjes. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -22%
Groente + 83%
Vitaliteit + 23%
CO2 eq -17%
Water -61%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Variatie, Gezin, 9 maanden, Eiwitrijk, Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie612 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker12 g
Vet23 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit28 g
Vezels9 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Vis
Mais
Paprika


