Zomerse fregola met gorgonzola met venkel en pijnboompitjes

677 kcal
320 g groente

Op Sardinië eten ze graag zeevruchten bij de fregola die doordrenkt is met een overheerlijke tomaten-venkelsaus. Wij maken een vega-variant met milde blauwe kaas, zeker even lekker! Denk er een zonnetje en de zee bij en je waant je op vakantie in Zuid-Europa.

Zomerse fregola met gorgonzola

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
  • 170 g Fregola (parelcouscous) Herkomst: Greenage
  • 20 g Pijnboompitten Herkomst: IDorganics
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Biosikelia
  • 50 g Rucola Herkomst: Ekologisch
  • 50 g Gorgonzola Herkomst: Cheesepack (let op : bevat dierlijk stremsel)
Zelf toevoegen
  • 150 ml Bouillon
  • 3 el Olijfolie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de tomaten en snijd in stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de venkel in reepjes. Bereid de bouillon.
  2. Bak de ui, knoflook en venkel 2-3 minuten op hoog vuur. Voeg de tomaten toe en bak nog eens 2-3 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en laat de tomatensaus 8-10 minuten sudderen en indikken.
  3. Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook en kook de fregola in 12 minuten gaar. Giet het water af en laat even uitdampen. Schenk een beetje olijfolie erover en meng door elkaar.
  4. Rooster in een droge pan de pijnboompitten lichtbruin (let op, ze branden snel aan).
  5. Doe de voorgekookte fregola bij de tomatensaus. Breng goed op smaak met citroensap, paprikapoeder, peper en zout. Hak de rucola grof en schep deze door het gerecht. Werk af met verkruimelde gorgonzola en de pijnboompitten.
TIP
Uiteraard kun je de saus ook pureren, maar dat is bijna zonde van de heerlijke venkel. Kritische eters aan tafel? Maak dan een kleine salade van fijngesneden venkel met een druppel citroensap, olijfolie en balsamico-azijn.
4,3
Gemiddelde van 12 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -39%
vegetablecounter
Groente + 154%
vita-score
Vitaliteit + 55%
co2-reduction-score
CO2 eq -66%
water-reduction-score
Water -47%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischSeizoenGezinLekker snelVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie677 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker9 g
Vet31 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit23 g
Vezels9 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Melk
Tarwe
Gluten
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten