Zoete aardappelstamppot met waterkers en chipolata worstjes
4,2
718 kcal
270 g groente
In deze stamppot is de vrij onbekende bladgroente waterkers verwerkt. De smaak van waterkers is licht pittig en kruidig. Meestal wordt waterkers door een salade verwerkt, maar het is ook lekker in soep, rauw in de stamppot of als een salsa met vlees. Onze biologische waterkers wordt geleverd door Klispoel: de enige waterkerskwekerij in Nederland.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Aardappels, kruimig Herkomst: De Eerste
- 300 g Zoete aardappel Herkomst: Waog
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 200 g Runderchipolata Herkomst: Future Food Group
- 200 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
- 0.5 st Waterkers Herkomst: Herbio
- 2 el Bakolie en boter
- 1 tl Paprikapoeder (gerookt)
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappel en zoete aardappel, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang een beetje kookvocht op.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en karamelliseer de ui op een laag vuur (circa 10-15 minuten).
- Verhit olie in een andere bakpan of bij de uien en bak de chipolata worstjes rondom lichtbruin en gaar (circa 8 minuten). Voeg een beetje boter toe voor een lekkere jus.
- Was de tomaat en snijd klein. Verwijder eventueel de worteltjes van de waterkers, was grondig in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken. Snijd de waterkers klein. Stamp de aardappels en zoete aardappel met wat kookvocht (of warme melk en boter) tot een smeuïge puree. Schep de waterkers en tomaat erdoor. Breng op smaak met zout, gerookte paprikapoeder en peper.
- Serveer de waterkers stamppot met de gekaramelliseerde ui en de chipolata worstjes.
TIP
Het is ook erg lekker om wat mosterd door de puree te roeren of een pesto maken van de waterkers. 4,2
Meet hoe goed je eet
True price -18%
Groente + 114%
Vitaliteit + 12%
CO2 eq -31%
Water -39%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Glutenvrij, Gezin, Lekker snel, Seizoen, Variatie, Lactosevrij, Eiwitrijk
Voedingswaarden
Per portieEnergie718 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker16 g
Vet31 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit28 g
Vezels10 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Rund
Varken
Koriander


