Zoete aardappelstamppot met paksoi en gebakken varkensfilet

702 kcal
290 g groente

Paksoi is een koolsoort uit Azië, met knapperige witte of groene stelen en donkergroene bladeren. In tegenstelling tot andere koolsoorten heeft paksoi een vrij neutrale smaak. Vanwege de aangename knapperigheid en milde smaak is deze groente in de Aziatische keuken heel populair, maar ook bij ons vind je paksoi steeds vaker op het menu. En terecht: niet alleen is deze groente zeer gezond, maar ook is paksoi veelzijdig genoeg om zowel in exotische roerbakschotels als in stamppotten te verwerken.

Zoete aardappelstamppot met paksoi

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Aardappels, kruimig Herkomst: De Eerste
  • 300 g Zoete aardappel Herkomst: Waog
  • 1 st Paksoi Herkomst: Puur Origine
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 200 g Varkensfiletlapje Herkomst: Future Food Group
  • 25 g Pinda's ongezouten Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie of boter
  • 2 el Sojasaus of tamari
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en zoete aardappel, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op) en stamp tot een smeuïge puree.
  2. Was de paksoi, laat goed uitlekken en snijd klein (houd het witte en groene deel van elkaar gescheiden).
  3. Verhit olie in een wok of grote bakpan en roerbak het witte deel van de paksoi 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de pinda's toe. Roerbak de laatste minuut het groene deel van de paksoi mee en breng op smaak met sojasaus of tamari. Schep de paksoi door de puree en breng op smaak met zout en peper.
  4. Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie of verwarm boter in een andere bakpan en bak de varkensfiletlapjes en ui op een hoog vuur aan. Temper het vuur en bak nog 2-3 minuten. Breng op smaak met zout en peper en snijd het vlees in repen. Serveer de stamppot met de varkensfilet en ui.
TIP
Sambal bij de pinda's is een echte aanrader in deze combinatie!
4,1
Gemiddelde van 10 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -10%
vegetablecounter
Groente + 130%
vita-score
Vitaliteit + 42%
co2-reduction-score
CO2 eq + 38%
water-reduction-score
Water + 93%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijEiwitrijkSeizoen9 maandenGezinGlutenvrijVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie702 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker15 g
Vet26 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit35 g
Vezels11 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Varken
Sojabonen
Pinda's
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten