Zoete aardappelstamppot met krokante salie en walnoten

651 kcal
290 g groente

De stamppot van vandaag is een tikje zoet vanwege de zoete aardappel. Maar de ui, knoflook en het vegan gehakt op basis van erwten vormen een ideale hartige tegenhanger. Salie heeft een heerlijke, kruidige smaak die doet denken aan de Mediterraanse keuken. De salieblaadjes frituren we in een beetje olie, zodat ze heerlijk krokant worden. Wist je dat de Romeinen geloofden dat salie een positief effect had op de vruchtbaarheid bij vrouwen? 'In samenwerking met Lisa Steltenpool'

Zoete aardappelstamppot

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Aardappels, kruimig Herkomst: De Eerste
  • 300 g Zoete aardappel Herkomst: Waog
  • 200 g Sperziebonen Herkomst: Van de Spek
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 120 g Vegan gehakt Herkomst: prolaterre
  • 5 st Verse salie Herkomst: herbio
  • 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil alle aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en stamp met een scheutje kookvocht tot een puree.
  2. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de sperziebonen, snijd de puntjes eraf en snijd in kleinere stukken. Kook of stoom de sperziebonen in 8-10 minuten beetgaar en giet daarna het water af.
  3. Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Verhit olie in een bakpan en bak het vegan gehakt samen met de ui en knoflook.
  4. Verhit olie in een andere bakpan en bak de salieblaadjes krokant. Laat daarna uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout en peper.
  5. Hak de walnoten grof. Schep de sperziebonen en het vegan gehakt door de aardappelpuree. Breng op smaak met zout en peper en strooi de walnoten en krokante salieblaadjes over de stamppot.
TIP
Liever geen stamppot? Je kunt ook de sperziebonen meebakken met het vegan gehakt en de zoete aardappelpuree ernaast serveren.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price + 9%
vegetablecounter
Groente + 130%
vita-score
Vitaliteit + 37%
co2-reduction-score
CO2 eq -63%
water-reduction-score
Water + 548%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijAfvallenVeganGlutenvrijVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie651 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker16 g
Vet25 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit21 g
Vezels15 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Noten
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten