Zoete aardappelstamppot met boerenkool en vegan gehakt
4,1
665 kcal
390 g groente
Zoete aardappel (ook wel bataat genoemd) is een van de oudste groente die we kennen. Ook al doet de naam anders vermoeden, de zoete aardappel is helemaal niet verwant aan de klassieke aardappel. Vandaag maken we een heerlijke zoete aardappelstamppot met boerenkool en vegan gehakt.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Aardappels, kruimig Herkomst: De Eerste
- 300 g Zoete aardappel Herkomst: Waog
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 200 g Champignons Herkomst: paddenstoelenrijk
- 120 g Vegan gehakt Herkomst: Prolatere
- 200 g Boerenkool Herkomst: De Eerste
- 2 el Olie
- 2 tl Mosterd
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en zoete aardappel en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 minuten gaar.
- Pel intussen de ui en snijd ringen. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Bak vervolgens de champignons en het vegan gehakt 5 minuten mee op een hoog vuur.
- Was de boerenkool, verwijder de harde nerven en snijd klein. Kook de gesneden boerenkool 5 minuten met de aardappels mee. Giet daarna het water af (bewaar een beetje kookvocht) en stamp met een pureestamper grof. Proef en breng op smaak met mosterd, zout en peper.
- Schep de ui, het vegan gehakt en de champignons op of door de stamppot.
TIP
Je kunt in plaats van water ook een scheutje (plantaardige)melk toevoegen.4,1
Meet hoe goed je eet
True price -39%
Groente + 210%
Vitaliteit + 49%
CO2 eq -74%
Water -65%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Vegan, Seizoen, Lactosevrij, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie665 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker14 g
Vet24 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit25 g
Vezels14 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Sojabonen


