Zoete aardappelpuree met krokante paneer en gepofte tomaatjes
4,0
681 kcal
290 g groente
Paneer of panir is een oude kaassoort uit de Indiase vegetarische keuken. Het wordt al sinds de oudheid gebruikt, en terecht. Het is lekker, makkelijk, veelzijdig en voedzaam! De kaas is makkelijk te bereiden, licht verteerbaar en heeft een goede bite. Onze paneer is gemaakt van uitsluitend biologische volle melk en citroenzuur, en is een bron van hoogwaardige eiwitten, vetten, koolhydraten en mineralen.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 250 g Cherry tomaten Herkomst: Frank de Koning
- 300 g Aardappels, kruimig Herkomst: de Eerste
- 300 g Zoete aardappel Herkomst: Waog
- 200 g Paneer Herkomst: Kleinlangeveldsloo
- 50 g Rucola Herkomst: Ekologisch
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
- 2 el Olie
- 2 tl Paprikapoeder
- 0.5 el Boter
- 100 ml Melk of kookvocht
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 160 ºC en zorg dat de oven goed heet is. Was de cherrytomaatjes, besprenkel met olie en pof ze 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze rimpelig zijn en vocht afgeven.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en zoete aardappels en snijd in gelijke stukken. Kook in 15-20 minuten gaar.
- Verhit intussen olie in een bakpan. Snijd de paneer in dobbelsteentjes en bak al omschuddend krokant en bruin. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
- Giet het water van de aardappels af en laat droog stomen op een laag vuur. Schenk de melk of kookvocht en boter erbij, verwarm even en stamp tot een puree. Was de rucola, snijd eventueel een beetje kleiner en schep door de puree. Maak op smaak met zout en peper.
- Serveer de (zoete) aardappelpuree met de gepofte cherrytomaatjes en de krokante paneerblokjes. Voeg een partje limoen toe voor extra smaak.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de cherrytomaatjes ook bakken in een bakpan.4,0
Meet hoe goed je eet
True price -16%
Groente + 130%
Vitaliteit + 8%
CO2 eq -33%
Water -31%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Afvallen, Glutenvrij, Vegetarisch, Gezin, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie681 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker14 g
Vet34 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit22 g
Vezels9 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk