Zoete aardappelcurry met couscous en koriander-soja yoghurtsaus

708 kcal
350 g groente

Biologische tuinderij de Waog teelt al decennia op de huidige stek in het Limburgse Land bij het plaatsje Neer. Teler Joep van de Bool liep al langer met het idee om zoete aardappels te telen op Nederlandse bodem. Zoete aardappels zijn misschien nog wel veelzijdiger dan gewone aardappels. Door de zoete, zachte smaak is deze aardappel erg lekker in hartige en zoete gerechten. Van ovenschotels en curry's tot brownies; de zoete aardappel geeft het smaak!

Zoete aardappelcurry met couscous

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 350 g Zoete aardappel Herkomst: Waog
  • 2 st Rode paprika Herkomst: Frank de Koning
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 25 g Thaise gele currypasta Herkomst: on off spices
  • 130 g Volkoren couscous Herkomst: IDorganics
  • 5 g Verse koriander Herkomst: Herbio
  • 2 st Knoflookteen
  • 125 ml Soja yoghurt Herkomst: Provamel
  • 25 g Cashewnoten Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 300 ml Water
  • 2 el Citroensap
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de zoete aardappel en snijd klein. Was de paprika, halveer, verwijder de zaadlijst en snijd klein. Pel en snipper de ui.
  2. Verhit olie in een ruime bakpan en bak de ui en paprika 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappel en currypasta toe en bak even mee. Schenk het water erbij en laat 15-20 minuten afgedekt pruttelen. Voeg meer water toe als de curry te droog wordt.
  3. Breng water (of bouillon) aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom en giet het kokendhete water erover totdat de couscous net onder water staat. Zet afgedekt opzij. Na 5 minuten is de couscous mooi droog en rul en klaar voor gebruik. Roer de couscous los met een vork.
  4. Pel de knoflook. Was de koriander en snijd klein. Roer de soja yoghurt los met olijfolie, citroensap en koriander. Pers de knoflook erboven uit en breng verder op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de couscous en de zoet aardappelcurry over de borden. Lepel er een flinke schep koriandersaus op en garneer met de cashewnoten.
TIP
Ook erg lekker met andere groenten of kokosmelk.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -22%
vegetablecounter
Groente + 178%
vita-score
Vitaliteit + 37%
co2-reduction-score
CO2 eq -39%
water-reduction-score
Water + 46%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkLactosevrijSeizoenVeganVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie708 kcal
Koolhydraten94 g
Suiker21 g
Vet25 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit18 g
Vezels16 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Koriander
Gluten
Tarwe
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten