Zoete aardappel-paprikasoep met geroosterde lupine en kokosroom

4,3
Gemiddelde van 35 reviews
681 kcal
400 g groente
Zoete aardappel-paprikasoep

Vandaag een maaltijdsoep met een hoofdrol voor zoete aardappel, ook wel zoete bataat genoemd. Je hebt zoete aardappels in verschillende kleuren en maten, maar de meest bekende is de oranje variant. Als we alleen de voedingswaarden van de zoete en normale aardappel met elkaar vergelijken, zijn de verschillen minimaal. Vooral de hoeveelheid koolhydraten is bijna hetzelfde, echter zoete aardappel bevat bijna 2 keer zoveel voedingsvezels.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is. Spoel de lupine in een zeef onder de kraan en dep droog. Doe de lupine in een kom en druppel wat olie erover. Breng op smaak met ras el hanout kruiden, zout en (chili)peper. Rooster de lupine circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine stukken. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Schil en rasp de gember. Bereid de bouillon.
  3. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappel en paprika toe en bak kort mee (schep een paar paprikastukjes uit de pan voor later). Blus af met bouillon en kook afgedekt in 15-20 minuten op een middelhoog vuur gaar. Breng eventueel verder op smaak met ras el hanout kruiden.
  4. Schenk de helft van de kokosroom in de pan en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat water toe als je de soep te stevig vindt.
  5. Schenk of druppel de overgebleven kokosroom over de soep. Strooi tenslotte de geroosterde lupine erover en garneer met paprikastukjes.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Je kunt de lupine ook krokant bakken in een pan.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 340 g Witte lupineHerkomst: Your Organic Nature
  • 1 tl Ras el HanoutHerkomst: Organic Flavour Company
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 400 g Zoete aardappelHerkomst: Waog
  • 400 g PuntpaprikaHerkomst: Almagro
  • 2 tl Gember, raspHerkomst: La Grama
  • 160 g KokosroomHerkomst: Onoff Spices
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfoie
  • 500 ml Bouillon
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -42%
vegetablecounter
Groente + 217%
vita-score
Vitaliteit + 54%
co2-reduction-score
CO2 eq -78%
water-reduction-score
Water -77%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieGlutenvrijSeizoenVegetarischLactosevrijEiwitrijkGezinVeganAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie681 kcal
Koolhydraten60 g
Suiker25 g
Vet29 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit29 g
Vezels30 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Lupine
Paprika
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten