Zachtfrisse knolselderij met salieboter parelcouscous, champignons en walnoten
3,3
643 kcal
350 g groente

Vandaag een hoofdrol voor knolselderij. Vroeger groeide de selderij als drie-eenheid. Tegenwoordig worden de wortel, de stengels en het blad apart gekweekt als knolselderij, bleekselderij en bladselderij. In verband met het snijwerk dit gerecht duurt wat langer dan gebruikelijk, maar het is echt overheerlijk!
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Verwarm olie in een bakpan en bak hierin de knolselderij 6-7 minuten op een middelhoog vuur. Voeg een scheut water (of bouillon) toe, knijp de citroen uit en laat afgedekt zachtjes stoven tot de knolselderij beetgaar is (circa 15-20 minuten). Haal de boter alvast uit de koelkast.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de parelcouscous in 10 minuten gaar. Giet het water af en zet opzij zodat de parelcouscous een beetje kan afkoelen.
- Snijd de rode peper in stukjes. Hak de salie grof. Meng de helft van de salie door de boter en zet apart.
- Pel en snipper de knoflook. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in vieren. Haal de deksel van de knolselderij, zet het vuur hoog en voeg de kastanjechampignons en knoflook toe. Bak nog 2-3 minuten op een hoog vuur en kruid met peper en zout.
- Meng de parelcouscous met de knolselderij en champignons (en het kookvocht), de rode peper en de overgebleven de salie. Schep als laatste de salieboter erdoor. Hak de walnoten en strooi over het gerecht.
TIP
Rooster de knolselderij eens in de oven, dan krijg je ook een heerlijk resultaat. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 0.5 st KnolselderijHerkomst: Huybrechts
- 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
- 170 g ParelcouscousHerkomst: Greenage
- 5 g Verse salieHerkomst: Herbio
- 0.5 st Rode peperHerkomst: Ecopark
- 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
- 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
- 1 el Olie
- 2 el Boter
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -20%
Groente+ 178%
Vitaliteit+ 42%
CO2eq -70%
Water -74%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, 9 maanden, Vegetarisch, Gezin, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie643 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker7 g
Vet30 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit18 g
Vezels6 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Lactose
Tarwe
Melk
Gluten
Selderij
Noten