Zachte polenta met broccoli, rucola en kip gehaktballetjes

3,8
Gemiddelde van 29 reviews
779 kcal
290 g groente
Zachte polenta met broccoli, rucola

Polenta is een typisch Noord-Italiaans gerecht. Het is een dikke, warme pap gemaakt van maïsgriesmeel. Wat aardappels zijn voor ons, is polenta voor de Italianen. Ze maken er van alles van! Van koekjes tot gebakjes en van hartige taarten tot snacks. Ons graan is op ambachtelijke wijze gemalen tussen molenstenen en gegarandeerd glutenvrij verwerkt.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Rol gehaktballetjes. Pel de ui en snijd in partjes. Verhit olie in een bakpan en bak de gehaktballetjes samen met de ui al omscheppend gaar in 8-10 minuten. Voeg een scheutje water en boter toe en breng op smaak met tijm, zout en peper.
  2. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Schep de gehaktballetjes en ui uit de pan en houd apart. Breng in dezelfde bakpan een klein laagje water aan de kook. Voeg de broccoli toe en gaar de broccoli terwijl het vocht langzaam verdampt en de broccoli gaar is. Maak op smaak met de citroenkerriepoeder en voeg op het laatste de gehaktballen en uien weer toe aan de pan.
  3. Bereid intussen de bouillon (gebruik eventueel een deel melk voor een iets romiger resultaat) en kook de polenta al roerend in de bouillon in circa 7 minuten tot een zachte pap (voeg eventueel extra bouillon toe als je de pap te stevig vindt). Pel de knoflook en pers erboven uit. Zet het vuur uit en roer de olijfolie al roerend erdoor.
  4. Was de rucola, hak grof en meng met de broccoli. Maak op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de polenta met de groenten en kip gehaktballetjes. Of stort de polenta op een houten plank, zoals de Italianen dat doen, met daarop de groenten en gehaktballetjes.
TIP
Heb je wat polenta over? Dan is het erg lekker dit met (verse) tuinkruiden krokant te bakken in de oven of in een pan.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st BroccoliHerkomst: Lexportia
  • 200 g KipgehaktHerkomst: Kemper Kip
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 2 tl Citroen-kerriepoederHerkomst: Het blauwe huis
  • 150 g PolentaHerkomst: Joannusmolen
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 50 g RucolaHerkomst: Beleaf
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie
  • 1 tl Tijm
  • 600 ml Bouillon (en melk)
  • 1 el Boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -7%
vegetablecounter
Groente+ 130%
vita-score
Vitaliteit+ 30%
co2-reduction-score
CO2eq -46%
water-reduction-score
Water -55%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snelGezinEiwitrijk9 maandenGlutenvrijVariatieSeizoenLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie779 kcal
Koolhydraten63 g
Suiker7 g
Vet41 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit33 g
Vezels13 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Kip
Mais
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten