Wraps met witte kool, gehakt en mosterd-dille dressing

702 kcal
280 g groente

Mmm, wraps op het menu! We vullen ze onder andere met witte kool en gehakt. Witte kool is stevig, rond en heeft gesloten bladeren. Vanwege de neutrale smaak kun je eindeloos variëren met witte kool.

Wraps met witte kool, gehakt

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Wortel Herkomst: Greenorganics
  • 0.5 st Witte kool Herkomst: Waog
  • 200 g Rundergehakt Herkomst: Future Food Group
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 4 st Tortilla wraps extra vezel Herkomst: Amaizin
  • 40 ml Mosterd-dille dressing Herkomst: De Wijndragers
  • 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Schil of was de wortels en rasp grof. Verwijder het buitenste blad van de witte kool. Snijd de kool in vieren, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.
  2. Verhit olie in een wok of ruime bakpan en bak het gehakt rul.
  3. Voeg de wortel en fijngesneden kool toe, roerbak op een hoog vuur en temper daarna het vuur. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper en laat afgedekt garen op een middelhoog vuur. Pers de knoflook er bovenuit.
  4. Verwarm de wraps in een droge bakpan. Leg ze op een bord, vul met het groente-gehaktmengsel en besprenkel met mosterd-dille dressing. Hak de peterselie grof en strooi over het gerecht.
TIP
Je kunt de wraps ook opwarmen in de oven.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -23%
vegetablecounter
Groente + 122%
vita-score
Vitaliteit + 35%
co2-reduction-score
CO2 eq + 5%
water-reduction-score
Water -55%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijSeizoenVariatieLekker snelGezin9 maandenEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie702 kcal
Koolhydraten58 g
Suiker22 g
Vet36 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit31 g
Vezels12 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Tarwe
Rund
Gluten
Mosterd
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten