Wraps met Legumaise pittige tofu en ingemaakte komkommer

681 kcal
270 g groente

Onze Belgische chef Frank Fol heeft een hele serie Légumaises ontwikkeld: lekkere en gezonde groentesauzen zonder bewaarmiddelen, kleurstoffen of smaakversterkers. De sauzen zijn klaar voor gebruik en multifunctioneel voor koude en warme toepassingen. Ideaal voor mensen die een supersnelle (gezonde) maaltijd willen bereiden.

Wraps met Legumaise

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Komkommer Herkomst: Organic Brothers
  • 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
  • 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 150 g Légumaise Herkomst: Ekomenu, Frank Fol
  • 1 bosje Radijs Herkomst: Be-leaf
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 250 g Tofu Herkomst: Prolaterre
  • 2 tl Citroen-kerriepoeder Herkomst: Het blauwe huis
  • 4 st Piadine spelt wrap Herkomst: La Bio Idea
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 el Azijn
  • 1 el Siroop
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de komkommer en snijd met een kaasschaaf in flinterdunne plakjes of linten. Marineer de komkommer in een kom met olijfolie extra vierge, azijn, siroop, zout en peper. Zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
  2. Was de radijsjes en snipper heel fijn of snijd in flinterdunne plakjes. Besprenkel de radijsjes ook met azijn en breng op smaak met zout en peper.
  3. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was of schil de wortel, snijd in kleine stukken en kook 5 minuten. Giet het water af en laat even uitdampen.
  4. Pel de ui en snijd in partjes. Snijd de rode peper heel fijn. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en peper 2 minuten. Snijd de tofu klein en roerbak 8-10 minuten op een hoog vuur. Verwarm de wortels nog even mee en breng op smaak met citroen-kerriepoeder, zout en peper.
  5. Verwarm intussen de piadina wraps in een droge bakpan. Besmeer met de Légumaise, leg daarop het wortel-tofu mengsel en werk af met de radijsjes. Serveer de wraps met de gemarineerde komkommer ernaast.
TIP
Je kunt de radijsjes ook klein snijden en mee bakken met de tofu. In plaats van rauw serveren.
5,0
Gemiddelde van 6 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -36%
vegetablecounter
Groente + 114%
vita-score
Vitaliteit + 40%
co2-reduction-score
CO2 eq -73%
water-reduction-score
Water -74%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkSpecialsVeganVegetarischLactosevrijLekker snelSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie681 kcal
Koolhydraten60 g
Suiker21 g
Vet34 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit27 g
Vezels9 g
Zout3.4 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Gluten
Mosterd
Tarwe
Koriander
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten