Makreel met spicy wortel-gemberspaghetti ! Weinig koolhydraten
4,3
574 kcal
280 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Makreel is een stevige en vette vis, maar smaakt mals en zacht. Naast dat de vis heerlijk gezond is, is hij nog lekkerder in combinatie met venkel, wortel, een pepertje en gember.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
- 300 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 2 tl Gember, rasp Herkomst: Befair
- 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
- 180 g Gerookte makreelfilet Herkomst: Marqt
- 0.5 st Verse dille Herkomst: Herbio
- 3 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was de venkel en snijd in dunne plakken of kleine stukken (bewaar wat venkelgroen). Verhit olie in een ruime bakpan en bak de venkel op een hoog vuur. Pers de limoen erboven uit, temper het vuur en stoof afgedekt nog eens 10 minuten.
- Schil of was intussen de wortel en maak slierten met een spiraalsnijder of mandoline (of rasp de wortel). Schil en rasp de gember. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes.
- Verhit olie in een bakpan en roerbak de rode peper, gember en wortel enkele minuten op een middelhoog vuur.
- Scheur de gerookte makreel een beetje uit elkaar. Serveer de pittige wortelspaghetti met daarop de venkel en gerookte makreel. Garneer met venkelgroen en dille.
TIP
Het is ook heel lekker om de wortel in sesamolie te bakken.4,3
Meet hoe goed je eet
True price -39%
Groente + 122%
Vitaliteit + 38%
CO2 eq -86%
Water -95%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen, Ketogeen
Voedingswaarden
Per portieEnergie574 kcal
Koolhydraten14 g
Suiker10 g
Vet46 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit22 g
Vezels9 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Vis


