Pannenkoeken met wortel met spinazie en linzen

696 kcal
230 g groente

Vandaag eten we pannenkoeken op basis van een 6 granen pannenkoekenmix. Hiermee maak je een heerlijk pannenkoekenbeslag volgens oud-Hollands recept. Het graan is op ambachtelijke wijze gemalen tussen molenstenen en de ingrediënten zijn afkomstig van biologische landbouw. De combinatie met wortel, linzen en spinazie zorgt voor een heerlijke, voedzame maaltijd voor jong en oud.

Pannenkoeken met wortel

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 75 g Spinazie Herkomst: Udea Snijderij
  • 200 g Linzen Herkomst: Machandel
  • 150 g Pannenkoekmix Herkomst: joannusmolen
  • 3 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 400 ml Melk Herkomst: Weerribben
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Schil of was de wortel en rasp klein in een keukenmachine of met een rasp. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken. Snijd de helft van de spinazie klein. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan.
  2. Klop een beslag van de pannenkoekmix, ei, melk, zout en peper. Schep de wortelrasp en de kleingesneden spinazie door het beslag.
  3. Verhit olie in een bakpan en bak de pannenkoeken lichtbruin en gaar (of gebruik twee pannen, dan gaat het bakken 2 keer zo snel). Draai de pannenkoek om zodra de bovenkant droog is. Bak per persoon tenminste twee pannenkoeken, leg ze op een warm bord en dek af met aluminiumfolie of een deksel.
  4. Pel en snipper de knoflook. Verhit olie in een bakpan en fruit de knoflook 2 minuten. Voeg vlak voor het serveren de uitgelekte linzen en de overgebleven spinazie toe en roerbak een halve minuut op een hoog vuur. Hak de walnoten grof en schep het erdoor. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  5. Beleg de pannenkoeken met het linzen-spinaziemengsel.
TIP
Je kunt ook enkel de wortel door het beslag mengen en van de spinazie een lekkere salade maken voor ernaast. Hou de pannenkoeken warm in een voorverwarmde oven (op 60 ºC).
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -1%
vegetablecounter
Groente + 83%
vita-score
Vitaliteit + 40%
co2-reduction-score
CO2 eq + 11%
water-reduction-score
Water + 272%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieGezinEiwitrijkVegetarisch9 maandenSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie696 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker16 g
Vet33 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit28 g
Vezels12 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Ei
Gluten
Peulvruchten
Melk
Lactose
Noten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten