Wortel-bieten-broccolisalade met tofu Légumaise en desemcroutons
3,7
640 kcal
310 g groente
Vandaag een heerlijk gerechtje met lekker veel groenten. En dat is heel fijn, want groenten hebben een positief effect op je gezondheid. Ze zijn niet alleen erg lekker, maar ook een belangrijke leverancier van voedingsvezels, vitamines en mineralen. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Broccoli Herkomst: Lexportia
- 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 150 g Chioggia bietjes Herkomst: de Lepelaar
- 1 st Desembroodje Herkomst: Handgemaaktbrood
- 200 g Tofu naturel Herkomst: Prolaterre
- 5 g Verse koriander Herkomst: Herbio
- 25 g Cashewnoten Herkomst: IDorganics
- 75 g Légumaise Herkomst: Ekomenu - Frank Fol
- 3 el (Sesam)olie
- 0.5 st Citroen, sap
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Schil de wortel en bietjes en snijd in flinterdunne reepjes of plakjes. Kook de groenten 3-5 minuten op een hoog vuur. Giet het water af en spoel met koud water om zo het gaarproces te stoppen.
- Snijd het broodje in plakken of in dobbelsteentjes. Verhit olie in een bakpan en bak het knapperig. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de tofu in plakken. Dep elke plak goed droog met keukenpapier, zodat de tofu minder brokkelig wordt. Verhit olie in een bakpan en bak de tofu aan alle kanten op een hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de verse koriander klein. Hak de cashewnoten grof.
- Doe de broccoli, wortel, bietjes en koriander in een grote kom en besprenkel met citroensap en (sesam)olie. Lepel de Légumaise op de borden en leg de salade erop. Strooi de broodcroutons en cashewnoten erover en serveer de gebakken tofu ernaast.
TIP
Je kunt de groenten ook klein snijden en in de oven bereiden.3,7
Meet hoe goed je eet
True price -40%
Groente + 146%
Vitaliteit + 51%
CO2 eq -78%
Water -64%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Eiwitrijk, 9 maanden, Lactosevrij, Afvallen, Vegan, Seizoen, Specials
Voedingswaarden
Per portieEnergie640 kcal
Koolhydraten44 g
Suiker14 g
Vet35 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit28 g
Vezels15 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Tarwe
Sojabonen
Gluten
Sesamzaad
Koriander


