Witvis met auberginestoofje rode linzen couscous en komijnzaad

597 kcal
250 g groente

Rode linzen couscous, bestaat eigenlijk alleen maar uit: je raadt het al: Rode linzen. We hebben deze eiwitrijke couscous uitgebreid getest en wisten al snel dat deze bij ons op het menu thuishoort. Helemaal in deze combi: superlekker met vis, gestoofde aubergine, tomaat en net geroosterde komijn.

Witvis met auberginestoofje

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
  • 0.5 st Verse munt Herkomst: Herbio
  • 200 g Trostomaten Herkomst: Ecopark
  • 150 g Rode linzen couscous Herkomst: Your Organic Nature
  • 200 g Heekfilet Herkomst: Fish and more
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Biosikelia
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie en/of boter
  • snufje Zout en peper
  • 1 tl Komijn, gemalen

Bereiding (15 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en snijd in ringen. Was de aubergine en tomaat en snijd in blokjes. Snijd de munt in reepjes.
  2. Verhit de komijnzaadjes in een droge bakpan en laat een paar seconden roosteren, totdat het heerlijk begint te ruiken. Schenk dan een beetje olijfolie erbij en bak de uiringen en aubergine 4-5 minuten mee. Voeg de tomaten toe en een scheutje water en zet het vuur zacht. Laat het auberginestoofje afgedekt lekker stoven totdat de rest van het gerecht klaar is. Maak op smaak met zout, peper en een deel van het citroensap en de munt.
  3. Breng water met een snuf zout (of bouillon) aan de kook voor de couscous. Doe de couscous in een kom en giet het kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul. Voeg een extra scheut olijfolie of boter toe voor extra smaak.
  4. Verwarm olijfolie in een bakpan en bak de witvis aan beide kanten. Dek af (of leg de vis bij de auberginestoof) en laat hem gaar worden.
  5. Serveer de rode linzen couscous met de witvis en de auberginestoof. Maak af met de overgebleven citroensap en munt.
TIP
Je kunt ook de vis laten stoven in de aubergine stoof, dan trekken de smaken in de vis. Hij valt dan wel een beetje uit elkaar. Helaas, maar niet minder lekker.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2 eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijEiwitrijkLekker snelGezinGlutenvrij9 maandenVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie597 kcal
Koolhydraten50 g
Suiker11 g
Vet24 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit40 g
Vezels12 g
Allergenen informatie
Vis
Peulvruchten

Vergelijkbare recepten