Witte asperges pangrattato pasta met dragonboter en veldsla
4,1
680 kcal
260 g groente

Pangrattato is een knapperig laagje van brood, citroenrasp en kruiden. In de volksmond ook wel 'armeluis Parmezaan' genoemd. Dit laagje leggen we op de asperges, erbij een heerlijke pasta met dragonboter en veldsla. Genieten van de bovenste plank.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de volkoren fusilli. Kook in 8-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af, en bewaar een beetje kookvocht.
- Schil intussen de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden en snijd de houtachtige onderkant eraf. Kook de asperges afgedekt 6 minuten. Zet het vuur uit en laat verder garen in het kookvocht.
- Snijd het desembroodje heel klein (met een mes of hakmolentje). Pel en snipper de knoflook. Snijd de dragon klein. Meng het broodkruim met de helft van de dragon, zout, peper, citroenrasp en de knoflook. Verhit olie in een bakpan en bak het broodkruim knapperig.
- Was de veldsla en verwijder eventueel de worteltjes. Verwarm de boter in een brede bakpan en verwarm de voorgekookte pasta en overgebleven dragon 1 minuut. Hussel de veldsla erdoor en breng op smaak met citroensap, pasta kookvocht, peper en zout.
- Schep de asperges (zonder het vocht) in een schaal en verdeel daarover het knapperige broodkruim. Serveer de asperges pangrattato met de pasta.
TIP
Een beetje kookvocht of olijfolie extra vierge zorgt voor een lekkere, smeuïgere pasta. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Volkoren fusilliHerkomst: Van der Moolen
- 500 g Witte aspergesHerkomst: Verhoeven
- 0.5 st DesembroodjeHerkomst: Handgemaaktbrood
- 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 0.5 st Verse dragonHerkomst: Herbio
- 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
- 75 g VeldslaHerkomst: Biogarden
- 40 g Roomboter
- 1 el Olie
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price -26%
Groente+ 106%
Vitaliteit+ 57%
CO2eq -66%
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Vegetarisch, Seizoen, Variatie, 9 maanden, Specials
Voedingswaarden
Per portieEnergie680 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker6 g
Vet30 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit17 g
Vezels12 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Gluten
Lactose
Melk
Tarwe