Verwarmende tomatensoep met gnocchi en oregano
4,1
670 kcal
240 g groente
Een soep om je lichaam én je hart te verwarmen. Deze soep is een echte allemansvriend. Boerenkool, pastinaak en zachte gnocchi, afgemaakt met kruidige oregano. Heerlijk!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 300 g Pastinaak Herkomst: de eerste
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 300 g Cherry tomaten in blik Herkomst: La Bio Idea
- 200 g Boerenkool Herkomst: De Eerste
- 0.5 st Verse oregano Herkomst: Herbio
- 400 g Gnocchi Herkomst: Bioverde
- 65 ml Zure room Herkomst: Weerribben Zuivel
- 300 ml Groentebouillon
- 2 el Olijfolie
- 2 tl Paprikapoeder
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Schil de pastinaak en snijd in kleine stukken. Pel en snipper de knoflook. Bereid de bouillon.
- Verwarm olie in een ruime soeppan. Bak eerst de pastinaak samen met de knoflook 2-3 minuten. Voeg de tomaten uit blik, paprikapoeder en bouillon toe. Druk de tomaatjes een beetje plat en laat 10 minuten afgedekt zachtjes pruttelen.
- Was de boerenkool, verwijder de harde nerven en snijd de bladeren heel klein. Doe de boerenkool in de pan en laat slinken. Pluk de oregano en roer de helft door de soep.
- Voeg een paar minuten voordat je gaat eten de gnocchi toe aan de hete soep en laat zachtjes koken. Proef en breng op smaak met de rest van de oregano, peper en zout en een dot zure room.
TIP
Je kunt de gnocchi ook bakken en serveren met een goed gevulde tomatensaus. Kinderen aan tafel? Houd de pastinaak en boerenkool apart of snijd het voor hun heel klein. 4,1
Meet hoe goed je eet
True price -39%
Groente + 90%
Vitaliteit + 49%
CO2 eq -73%
Water -67%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Lekker snel, Gezin, Vegetarisch, Variatie, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie670 kcal
Koolhydraten92 g
Suiker16 g
Vet23 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit17 g
Vezels15 g
Zout3.2 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Tarwe
Gluten


