Winterse tofu siam met bloemkoolrijst ! Weinig koolhydraten

520 kcal
310 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST geïnspireerd door de Thaise kip siam, maar volledig vegetarisch en perfect voor de koudere maanden. Een smaakvol wintergerecht dat zowel vertrouwd als vernieuwend voelt.

Winterse tofu siam met bloemkoolrijst

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g Tofu naturel Herkomst: Prolaterre
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 1 tl Gember Herkomst: Befair
  • 200 g Boerenkool Herkomst: de Lepelaar
  • 200 g Champignons Herkomst: paddenstoelenrijk
  • 200 g Bloemkoolrijst Herkomst: proef 600 g
  • 25 g Cashewnoten Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 1 el Maizena
  • 2 el Olijfolie
  • 2 el Sojasaus
  • 1 el Ketjap manis
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Dep de tofu droog en snijd in blokjes. Meng met een beetje maizena, peper en zout en verdeel over de bakplaat. Bak in 15-20 minuten goudbruin.
  2. Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Schil en rasp de gember. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten. Was de boerenkool, verwijder de harde nerven en hak fijn. Veeg de champignons schoon en snijd in kwarten. Bak de boerenkool en champignons 5 minuten mee.
  3. Meng sojasaus, ketjap en maizena in een kom (verdun eventueel met water) en schenk de saus bij de groenten. Roer goed door zodat alles indikt, proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  4. Verhit olie in een andere bakpan en bak de bloemkoolrijst 2-3 minuten.
  5. Serveer de bloemkoolrijst met de groenten in saus en strooi de tofu en cashewnoten erover
TIP
Ook erg lekker met oestersaus of chilivlokken.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -36%
vegetablecounter
Groente + 146%
vita-score
Vitaliteit + 45%
co2-reduction-score
CO2 eq -68%
water-reduction-score
Water -58%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie520 kcal
Koolhydraten25 g
Suiker8 g
Vet31 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit29 g
Vezels8 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Noten
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten