Winterse roti masala met ei Chinese kool en prei in kokossaus

658 kcal
300 g groente

Roti is een Surinaams gerecht en bevat vaak kousenband (een lange, groene boon), aardappel, rotipannenkoek en kip. Wij maken deze week een winterse, vegetarische variant met o.a. Chinese kool en echte roti pannenkoeken. We gebruiken masala als smaakmaker. Dit geurige kruidenmengsel bestaat uit koriander, kurkuma, komijn, mosterdzaad, nigella-zaad, fenegriek en peper.

Winterse roti masala met ei

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Eieren Herkomst: 't paradijs
  • 200 g Aardappels (kruimig) Herkomst: de Eerste
  • 0.75 st Chinese kool Herkomst: Peeters
  • 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 2 tl Garam masala Herkomst: Het blauwe huis
  • 100 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
  • 2 st Roti pannenkoek Herkomst: Zainab foods
Zelf toevoegen
  • 100 ml Bouillon
  • 2 el Olie
  • 1 el Ketjap
  • 1 tl Sambal (naar smaak)
  • 1 tl Kerriepoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een steelpan met water aan de kook en kook de eieren 8 minuten. Giet het water af, laat de eieren schrikken onder de koude kraan en pel ze.
  2. Bereid de bouillon. Was of schil de aardappels en snijd in blokjes. Was de Chinese kool en snijd fijn. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd in stukken.
  3. Verhit olie in een ruime bakpan. Bak de Chinese kool en prei 2-3 minuten op een hoog vuur. Kruid met de garam masala en doe ook de aardappels in de pan. Schenk de bouillon en kokosmelk erbij en stoof circa 15 minuten tot het vocht grotendeels is verdampt. Leg de gepelde eieren in de stoof. Proef en breng op smaak met ketjap, sambal, kerriepoeder, zout en (chili)peper.
  4. Verwarm de roti pannenkoeken een paar minuten in een droge bakpan of in de oven.
  5. Serveer de roti met een flinke schep groenten en een gekookt ei.
TIP
Bak het gekookte ei kort in olie, zo krijg je een heerlijk krokant ei.
4,1
Gemiddelde van 84 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -25%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 24%
co2-reduction-score
CO2 eq -65%
water-reduction-score
Water -2%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenVariatieLekker snelSeizoenVegetarischAfvallenGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie658 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker5 g
Vet36 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit19 g
Vezels11 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Gluten
Peulvruchten
Mosterd
Koriander
Ei
Tarwe
Selderij
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten