Whipped tofu met matzes en geroosterde broccoli ! Weinig koolhydraten
2,0
547 kcal
250 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Een gerecht à la Ottolenghi, een heerlijke dip van zijden tofu (een echte aanrader), waarop je een berg geroosterde groente stort. Je kunt het eten met de knapperige matzes, als een soort schepje. Net even anders, maar wel echt 100% comfort.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Broccoli Herkomst: Lexportia
- 150 g Wild wonder tomaatjes Herkomst: De Koning
- 0.5 st Citroen Herkomst: Biosikelia
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 200 g Zijdentofu Herkomst: Taifun
- 50 g Rucola Herkomst: Ekologisch
- 1 tl Chilivlokken Herkomst: Organic Flavour Company
- 75 g Matzes Herkomst: Hollandia
- 1 tl Komijn
- 0.5 tl Tijm
- 3 el Olijfolie extra vierge
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven tot 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Spreid uit over de bakplaat, besprenkel met olijfolie, citroenrasp, tijm, zout en peper en rooster 15-20 minuten in de oven.
- Halveer de tomaatjes en leg ze halverwege op de baklaat bij de broccoli.
- Pel de knoflook. Schep de zijden tofu in een maatbeker of blender. Voeg citroensap, tijm, uitgeperste knoflook en zout en peper toe. Mix tot je een gladde tofu hebt.
- Lepel de whipped tofu op de borden. Meng de rucola met de groenten en verdeel over de whipped tofu. Serveer met chili-vlokken naar smaak. Erbij de matzes in stukjes gebroken en dippen maar!
TIP
Vind je rauwe knoflook minder lekker? Rooster hem dan mee met de groente. 2,0
Meet hoe goed je eet
True price -46%
Groente + 98%
Vitaliteit + 63%
CO2 eq -84%
Water -76%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie547 kcal
Koolhydraten36 g
Suiker4 g
Vet31 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit24 g
Vezels9 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Gluten
Tarwe


