Waterzooi met gemengde vis en verse kevel
4,6
663 kcal
260 g groente
Waterzooi is een echte Vlaamse klassieker. Het is een romige soep gemaakt met groenten, stukjes aardappel en vis. Het betekent 'gekookt in water' en werd oorspronkelijk gemaakt met zoetwatervis. Het houdt het midden tussen een soep en stoofgerecht. Als de waterzooi met kip wordt bereid heet het gerecht Gentse waterzooi (want in de buurt van Gent zijn veel kippenboerderijen te vinden).

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Courgette Herkomst: Agrihand
- 150 g Wortel Herkomst: Greenorganics
- 400 g Aardappels, vastkokend Herkomst: De Waog
- 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 200 g Gemengde vis Herkomst: Fish and more
- 1 st Ei dooier Herkomst: 't paradijs
- 100 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 0.5 st Verse kervel Herkomst: Herbio
- 600 ml Groente- of visbouillon
- 1 el Boter
- 1 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was de courgette, wortel en aardappels en snijd alles in kleine dobbelsteentjes. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Bereid de bouillon.
- Verwarm boter in een soeppan en bak de groenten en aardappels kort aan. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook in 15-20 minuten gaar.
- Temper het vuur en verwarm de gemengde vis de laatste 5 minuten zachtjes mee. Schep dan de vis en een deel van de groenten met een schuimspaan uit de bouillon in een schaal en houd warm.
- Klop de eidooier los met de crème fraîche en leng aan met een pollepel van de bouillon. Roer glad en giet voorzichtig weer terug in de pan. Schep de vis en groente weer terug in de pan. Verwarm, maar laat niet meer koken. Proef en breng op smaak met een deel van de verse kervel, peper en zout.
- Schep de waterzooi in mooie kommen of borden en garneer met de overgebleven kervel.
TIP
Ook erg lekker met wat citroensap.4,6
Meet hoe goed je eet
True price -29%
Groente + 106%
Vitaliteit + 29%
CO2 eq -42%
Water -89%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Specials, Gezin, Variatie, Eiwitrijk, Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie663 kcal
Koolhydraten54 g
Suiker2 g
Vet34 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit31 g
Vezels8 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Ei
Vis