Waldorfsalade van bleekselderij met ei en knapperige broodcroutons
4,3
695 kcal
220 g groente

De klassieke waldorfsalade is een combinatie van appel, bleekselderij, walnoten, citroensap en mayonaise. De salade ontleent z’n naam aan het prestigieuze Waldorf-Astoria Hotel in New York, waar de salade voor het eerst in 1893 werd geserveerd.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Laat schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd in partjes.
- Pel en snipper de sjalot heel fijn. Was de bleekselderij, verwijder het groene blad en snijd in dunne halve maantjes. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in dunne staafjes of blokjes. Was de tomaat en snijd klein.
- Roer de mayonaise met het sap van de citroen los in een kom. Voeg de bleekselderij, sjalot, tomaat en appel toe en roer goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd het brood in dobbelsteentjes. Verhit olie in een bakpan en bak het brood krokant. Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de slablaadjes los van de krop en verdeel over de borden (snijd de sla desgewenst kleiner). Schep het bleekselderij mengsel erop, besprenkel met olijfolie extra vierge en maak af met de gekookte eieren, walnoten en broodcroutons.
TIP
Het is ook erg lekker om wat rozijntjes door de salade te scheppen.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st EiHerkomst: 't paradijs
- 2 st SjalotHerkomst: Lukassen
- 0.5 st BleekselderijHerkomst: Lexportia
- 1 st AppelHerkomst: Red jonaprince
- 1 st TomaatHerkomst: Solid
- 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
- 0.5 st Desembrood meergranenHerkomst: Handgemaaktbrood
- 0.5 st EikenbladslaHerkomst: de Eerste
- 25 g WalnotenHerkomst: YON
- 1 el Olijfolie extra vierge
- 2 el Mayonaise
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -16%
Groente + 75%
Vitaliteit + 8%
CO2 eq -35%
Water -14%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Variatie, Seizoen, 9 maanden, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie695 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker14 g
Vet37 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit20 g
Vezels10 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Gluten
Selderij
Ei
Noten
Tarwe