Volkoren penne met spinazie en romige pompoensaus

758 kcal
0 g groente

Vandaag maken we een pastagerecht met een romige pompoensaus in plaats van een tomatensaus. Het is weer eens iets anders en eigenlijk is het ontzettend makkelijk om te maken. Pompoenen vind je volop in de winkels, dus dit is dé tijd van het jaar om deze pastasaus te maken. Daarbij serveren we onder andere spinazie, smullen maar!

Volkoren penne met spinazie

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Groentebouillontablet (zoutarm) Herkomst: your organic nature
  • 400 g Gesneden pompoen Herkomst: proef
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen
  • 2 tl Verse kurkuma, rasp Herkomst: Ipoki
  • 170 g Volkoren penne Herkomst: La bio idea
  • 130 g Vegan chorizo Herkomst: wheaty
  • 100 g Spinazie Herkomst: Oegema
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en het groentebouillontablet aan de kook. Kook de pompoenstukken 10-15 minuten, giet daarna af en vang de bouillon op voor de saus.
  2. Pel de ui en knoflook en snijd klein. Schil de kurkuma en rasp fijn (let op: kurkuma geeft erg af). Verwarm olie in een bakpan en fruit de ui, knoflook en kurkuma 2 minuten op een laag vuur.
  3. Pureer de gekookte pompoen met de helft van het uimengsel in een blender, keukenmachine of gebruik een staafmixer. Voeg net zoveel groentebouillon toe totdat je een mooie, gladde saus krijgt.
  4. Breng water en een snuf zout aan de kook voor de volkoren penne. Kook in 8 minuten al dente en giet vervolgens het water af.
  5. Snijd de vegan chorizo in plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de vegan chorizo knapperig. Was de spinazie grondig, laat goed uitlekken in een vergiet en bak kort in de pan bij de vegan chorizo zodat de spinazie een beetje slinkt (bewaar wat rauwe spinazieblaadjes voor garnering).
  6. Meng de volkoren penne met de pompoensaus. Schep de pasta op de borden en serveer met de vegan chorizo, het restant van het uimengsel en wat overgebleven rauwe spinazie.
TIP
Ook lekker met wat Italiaanse kruiden.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -37%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 47%
co2-reduction-score
CO2 eq -70%
water-reduction-score
Water -63%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch9 maandenLactosevrijGezinVeganVariatieEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie758 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker8 g
Vet24 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit35 g
Vezels13 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Selderij
Mosterd
Mais
Tarwe
Gluten
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten