Volkoren penne met broccolipesto en pijnboompitjes

750 kcal
280 g groente

Pesto is een Italiaanse saus en is afgeleid van het Italiaanse woord 'pestare' wat stampen betekent. Traditionele pesto wordt gemaakt door basilicum, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas, zout, olie en knoflook samen te stampen in een vijzel. Vandaag maken we zelf een pesto van broccoli. Broccoli is niet alleen lekker, maar ook heel goed voor je immuunsysteem. Deze groene groente is vezelrijk en bevat vitamine C, ijzer, bètacaroteen, foliumzuur en kalium. Onze biologische broccoli wordt geleverd door Bruinsma.

Volkoren penne met broccolipesto

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Broccoli Herkomst: Bruinsma
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Campisi
  • 2 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
  • 170 g Volkoren penne Herkomst: La bio idea
  • 75 g Geraspte pittige kaas Herkomst: weerribben zuivel
  • 25 g Pijnboompitjes Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Was de broccoli, snijd de roosjes van de stronk en snijd de stronk in stukken. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de citroen, rasp de schil en pers het sap eruit. Was de tomaat en snijd klein.
  3. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de volkoren penne samen met de broccoli in 10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en zet opzij (vang wat kookvocht op). 

  4. Schep met een schuimspaan de helft van de broccoli uit de pan. Mix met behulp van een keukenmachine (staafmixer of blender) de broccoli met de helft van de pittige kaas, de helft van de pijnboompitjes, citroenrasp- en sap, ui, knoflook, olijfolie, peper en zout tot een grove pesto. Voeg eventueel een beetje pastakookvocht toe voor een smeuïg geheel.
  5. Doe de volkoren penne met de overgebleven broccoli en de gesneden tomaat in een ovenschaal en meng de broccolipesto erdoor. Bestrooi met de overgebleven pijnboompitjes en kaas. Bak nog circa 10 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
TIP
Het is ook leuk om de tomaat in plakjes te snijden en bovenop de pasta te leggen.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -35%
vegetablecounter
Groente + 122%
vita-score
Vitaliteit + 70%
co2-reduction-score
CO2 eq -24%
water-reduction-score
Water -4%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijVariatieGezinSeizoenEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie750 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker9 g
Vet37 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit30 g
Vezels15 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Melk
Gluten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten