Vogelnestjes met tomatensaus met basmatirijst en peterselie

788 kcal
225 g groente

Het is weer lente en de vogels zijn alweer druk in de weer met het maken van een vogelnestje. Daarom gaan wij ook aan de slag met onze eigen vogelnestjes van gehakt, met daarin verstopt een hardgekookt eitje. Het klassieke vogelnestje wordt in de frituur klaargemaakt, maar wij bakken het liever in de pan of in de oven.

Vogelnestjes met tomatensaus

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
  • 2 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 200 g Gehakt H-O-H Herkomst: Future Food Group
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 350 g Tomaten Herkomst: Organic Brothers
  • 100 ml Tomatensap met zeezout Herkomst: Luna e Terra
  • 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 tl Gehaktkruiden
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Breng een steelpan met water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder de koude kraan en pel de eieren.
  3. Kneed het gehakt met gehaktkruiden, zout en peper. Rol per persoon 1 gehaktbal, leg de bal in je hand en duw een kuiltje er in ter grootte van een ei. Leg een hardgekookt ei in het kuiltje en kneed voorzichtig het vlees er omheen (met vochtige handen). Druk de gehaktbal goed aan en rol het vlees door je handen totdat het ei naadloos zit ingepakt. Verhit olie in een braadpan en bak de vogelnestjes rondom lichtbruin op een middelhoog vuur. Temper het vuur, voeg een scheutje water toe en laat afgedekt zachtjes garen. Keer de gehaktballen regelmatig,
  4. Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Was de tomaat en snijd klein. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op een laag vuur. Voeg de tomatensap en kleingesneden tomaten toe, kruid met zout en peper en laat zachtjes pruttelen. Pureer de saus desgewenst met een staafmixer en laat een beetje indikken.
  5. Snijd met een scherp mes de gehaktballen voorzichtig doormidden en leg de helften in de tomatensaus. Serveer de rijst erbij en werk af met kleingesneden peterselie.
TIP
Maak een lekkere peterselie olie door de peterselie te malen/mengen met olijfolie extra vierge, zout en peper.
3,9
Gemiddelde van 8 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -18%
vegetablecounter
Groente + 79%
vita-score
Vitaliteit + 51%
co2-reduction-score
CO2 eq -2%
water-reduction-score
Water + 105%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenGlutenvrijVariatieGezinLactosevrij9 maandenEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie788 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker11 g
Vet40 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit34 g
Vezels8 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Rund
Varken
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten