Vissoep met rode linzen en spinazie ! Weinig koolhydraten

527 kcal
320 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een lekkere vissoep met onder andere rode linzen. Rode linzen zijn vooraf gepeld en gesplitst en zijn de meest voorkomende linzensoort. Doordat ze tijdens de bereiding papperig worden, zijn ze bijzonder geschikt voor soepen, sauzen en puree. Mede dankzij deze linzen, de vele groenten en vis is dit een voedzame en gezonde maaltijdsoep.

Vissoep met rode linzen en spinazie

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 200 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
  • 70 g Rode linzen Herkomst: Nature Bio Foods
  • 100 g Spinazie Herkomst: Oegema
  • 200 g Gemengde vis Herkomst: Fish and more
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijf olie
  • 600 ml (Groente- of vis)bouillon
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Was of schil de wortel en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein. Was de rode linzen in een zeef onder de kraan. Bereid de bouillon.
  2. Verwarm olie (of boter) in een soeppan. Bak de prei, wortel en linzen 2 minuten. Bak de tomaat een minuut mee en schenk de bouillon erbij. Kook 15-20 minuten afgedekt op een laag vuur.
  3. Roer regelmatig. De linzen worden tijdens de bereiding papperig en zorgen voor een stevige en voedzame soep. Voeg eventueel extra water toe als je de soep te dik vindt.
  4. Was de spinazie en snijd klein. Breng de vis op smaak met zout en peper. Voeg de laatste 5 minuten de spinazie en vis toe aan de soep en verwarm mee tot de vis gaar is. Proef en breng de soep eventueel verder op smaak met een scheutje olijfolie extra vierge, zout en peper.
TIP
Je kunt een deel van de soep met groenten pureren, voordat je de vis toevoegt. Zo wordt de soep wat steviger.
4,2
Gemiddelde van 6 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -37%
vegetablecounter
Groente + 154%
vita-score
Vitaliteit + 53%
co2-reduction-score
CO2 eq -56%
water-reduction-score
Water -49%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie527 kcal
Koolhydraten27 g
Suiker10 g
Vet30 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit30 g
Vezels14 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Vis
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten